Karaçal Barajı'nın üçte biri doldu

Yapımı 6 ay önce tamamlanan Burdur'daki Karaçal Barajı'nın üçte biri doldu.

İnşa çalışmaları 16 yıl süren barajın sulama tesisinin de 2011'de tamam

Yapımı 6 ay önce tamamlanan Burdur'daki Karaçal Barajı'nın üçte biri doldu.

İnşa çalışmaları 16 yıl süren barajın sulama tesisinin de 2011'de tamamlanması için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtildi.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, 11 Kasım 2009 tarihinde Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılımıyla su tutma töreni gerçekleştirilen Karaçal Barajı'nda incelemelerde bulundu.

Özçimen, DSİ İl Müdürü Şükrü Baysal'ın da hazır bulunduğu incelemede barajın 3 farklı noktasını gezdi.

Barajda 25 milyon metreküp su bulunduğunu kaydeden Vali Özçimen, "Barajın tamamı dolduğunda 75 milyon metreküp suyu tutması bekleniyor. Barajın kısa sürede bu seviyeye ulaşması bizim açımızdan oldukça sevindirici bir durum. Barajın su tutma törenini geçtiğimiz yıl kasım ayında gerçekleştirmiştik. Barajda tutulan sular göl haline gelmiş. Şimdiden barajın 3'te biri doldu." diye konuştu.

Sulama kanallarıyla ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Özçimen, "İnşallah 18 ay içinde sulama kanallarını da tamamlayacağız. Projesinin yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan sulama sisteminin inşaatının da 11 Kasım 2011 tarihine kadar bitirilmesini hedefliyoruz. İnşallah o tarih 5 bin hektarlık arazi ve bu araziden geçimini sağlayanlar için bir dönüm noktası olacak. Topraklarımız daha da verimli hale gelecek." şeklinde konuştu.