İhale Operasyonuna 11 Tutuklama

Samsun polisinin, "ihaleye fesat karıştırıldığı" iddiasıyla 6 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyon kapsamında tutuklanması için nöbetçi mahkemeye sevk edilen 15 kişiden 11'i tutuklandı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kumu kurum ve kuruluşlarındaki 9 ayrı ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilenlere yönelik İstanbul, Ankara, Samsun, Amasya, Ordu, Trabzon'un Akçaabat ilçesi ile Samsun'un Çarşamba ilçesinde 3 gün önce sabah saatlerinde çok sayıda işyeri ve evlere operasyon düzenlemiş, yaklaşık 50 kişi gözaltına alınarak ifadelerine başvurulmuştu. Şüpheli sıfatıyla ifadelerine başvurulan şahıslardan 31'i Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 1'i kadın 19 kişiye ise gözaltı süresi verildi.
Operasyonu yöneten Cumhuriyet Savcısı dün Samsun Emniyet Müdürlüğü binasına giderek zanlıların ifadelerini burada aldıktan sonra 4 kişiyi Emniyet Müdürlüğü'nde serbest bıraktı. 15 kişi ise tutuklanması için bugün Samsun Adliyesi'nde bulunan nöbetçi mahkemeye sevk etti. Nöbetçi mahkemeye ifade veren zanlılardan İ.Ş. (30), C.A. (41), A.A. (44) ve belediye başkan yardımcısı olan H.A.Ö.(58) Denetimli Serbest Yasası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, B.İ.B. (55), S.Ç. (60), Ş.U. (37), C.K. (40), İ.Y. (40), D.Y. (45), İ.Y. (45), Y.B. (41), H.İ.K. (38), F.A. (33) ve R.K. (45) adlı kadın tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.