Erguvan Bayramı Coşkusu

Bursa'da merkez Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 465

Bursa'da merkez Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 465. Erguvan Bayramı coşkulu bir törenle kutlandı. Mehter takımının konseriyle nostaljik bir yolculuk yapan vatandaşlara lokma dağıtılarak tarih yolculuğu pekiştirildi.
Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen ve hır yıl Emursultan Meydanı'nda yapılan Erguvan Bayramının 465. yılı, Selçukbey Esenlik Kanalı'ndaki coşkulu bir törenle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenlerde mehter takımı eşsiz bir konser verdi. İzleyenlere lokma ikram edildiği törene eşi ile birlikte katılan Belediye Başkanı temsili olarak erguvan ağacı dikti. Çocuklara lokma ikram eden Başkan Keskin, Esenlik Kanalı'ndaki çay ocağının açılış kurdelesini de çocuklara kestirdi.
Törende konuşan Belediye Başkanı Özgen Keskin, 465. Erguvan Bayramını kutlamanın mutluluğu içinde olduklarını ifade ederek, "Bursa, Yıldırım sevdalıları olan bizler her geçen gün, bu padişahlar evliyalar şehrine yeni yeni güzellikler kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Erguvan bayramımızı coşkusu her geçen yıl daha da artıyor. Erguvanlar açtığında Emir Sultan Hazretleri bu bayramı kutluyordu. Bu bayramlarda devlet millet kaynaşır ve barışık olurdu. Bizlerde halkımızla iç içe gönül dönüle olmak için bu bayramı önemsiyoruz. Devlet millet bir arada coşkuyla bayramımızı kutluyoruz" dedi.
İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Mefail Hızlı ise, erguvanın renginin ve çiçeğinin Emir Sultan Hazretlerini simgelediğini ifade ederek, tarihi 400 yıl öncesine dayanan bu şenliğin bayram olarak kutlanmasının çok sevindirici olduğunu söyledi.
Törenin ardından Başkan keskin uzun süre, vatandaşlarla sohbet ederek mahallelilerin meselelerini dinledi.