Emniyetten 1 Mayıs Tedbirleri

Sinop'ta, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" kutlamalarına valilik tarafından gerekli izinlerin verildiği ve emniyet tarafından da gerekli tedbirlerin alındığı açıklandı.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK temsilcilikleri tarafından 1 Mayıs 2010 Cumartesi günü saat 12.00 ila 17.00 arasında '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' kutlamalarına Valilik makamınca gerekli izin verilmiştir" denildi.
Açıklamada sürücülerde uyarılarak, bazı yılların trafiğe kapatılacağı duyuruldu. Açıklamada, "Kent merkezi eski otogar önünde toplanıp bir kortej oluşturularak buradan hareketle Sakarya Caddesi üzerinden Atatürk Caddesi'ni takiben Uğur Mumcu Meydanı'na intikal edilerek kutlamalar burada sürdürülecek. İl Emniyet Müdürlüğü'müzce gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup, alınan güvenlik tedbirlerinde vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri istenmektedir. 1 Mayıs 2010 Cumartesi günü saat 11.00'den itibaren araçlar şehir istikametine Hamsi Yolu tarafından verilecek. Batur Sokak üzerinden Kaleyazısına dönüş yasağı uygulanarak Sakarya Caddesi ve Atatürk Caddesi; yürüyüş korteji Uğur Mumcu Meydanı'na ulaşana kadar trafiğe kapatılacaktır. Uğur Mumcu Meydanı'na açılan cadde ve sokaklarda da gerekli trafik tanzimi yapılacak olup trafik yön verilecek yerlerden sağlanacaktır" denildi.