Elbistanlı öğrenciler Avrupa yolcusu

Leonardo Da Vinci projesi kapsamında çalışmaları kabul edilen Elbistan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Karaelbistan Endüstri Meslek Lisesi öğrenc

Leonardo Da Vinci projesi kapsamında çalışmaları kabul edilen Elbistan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Karaelbistan Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş ile Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik'i makamında ziyaret eti.

Elbistan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ahmet Cehiz, Karaelbistan Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hanifi Kaya ve öğrenciler, Ramazan Çelik'e projeler hakkında bilgi verdi.

Ahmet Cehiz, "Leonardo Da Vinci (LDV) projesi kapsamında desteklenmeye değer görülen 15 yedek proje arasında yer alan Elbistan Endüstri Meslek Lisesi, proje ortağı Karaelbistan Endüstri Meslek Lisesi Meslek Lisesi'nden iki okuldan toplam 16 öğrenci, 1-29 Mayıs tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nde olacağız. Server kurulumu uygulamaları konusunda eğitim alacağız." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik de, "Avrupa Birliği uyum çerçevesinde incelemek amaçlı bu projeleri karşılıklı ve tek taraflı oluyor. Bu proje kayda değer olduğundan bir ay süreli eğitim gezisine gidiyorlar. Bu eğitim, öğrencilere hem sosyal hem de kültürel bir gelişim sağlar. Ben burada okul müdürlerine ve öğrencilere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Daha sonra Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş'ı makamında ziyaret eden öğrenciler, projeleri ve gezi turları hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Ahmet Altıntaş ise yurt dışı eğitimlerin ve gezi turlarının öğrenciler üzerinde büyük etki oluşturduğu ifade etti.

Altıntaş, "Bu geziyi, öğrencilerin hem bilgilerini hem de bakış açılarını geliştirmesi yönünden önemsiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.