Cardone Kebap ve Dönere hayran kaldı

Fransız ünlü şarkıcı Nathalie Cardone, festival için geldiği Türkiye'de kebap,döner ve künefeye hayran kaldığını söyledi.

Cardone Kebap ve Dönere hayran kaldı
Fransız sinema ve ses sanatçısı Nathalie Cardone, bu yıl 13'ncüsü düzenlenen İzmir'deki Bayındır Belediyesinin Uluslararası Çiçek Festivali açılışını yapmak üzere Türkiye'ye geldi.

Atatürk Havalimanı'nda belediye yetkilileri ve Türkiye'deki sanatçı dostu Hasan Yıldırım tarafından kendisine eşlik edildi.

Fransız Cardone, hava limanında çiçek dağıtırken, sempatik tavırları ile dikkat çekti.

Festival açılışı için Türkiye'de olduğunu belirten Nathalie Cardone, açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında gelecek olmasından dolayı çok memnun olduğunu ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın Davos zirvesinde herkesin düşündüğü şeyleri dillendirdiğini belirten Cardone, Erdoğan'ın haksızlıklara karşı dik durduğunu söyledi.

Dünya barışı için proje

Türkiye'de ilk kez konser vereceği için mutlu olduğunu anlatan Fransız Nathalie Cardone, Türkiye'deki sanatçı dostu Hasan Yıldırım ile birlikte 'Kültürlerarası El" isminde bir proje hazırladıklarını söyledi.

Projeyi anlatan Hasan Yıldırım, "Projeye Irak, KKTC ve Belçika-Brüksel'den başlayacağız. Ermenistan, Azerbaycan, İran, Venezuela, Rusya ve Çin'in de aralarında olduğu 19 ülke yetkilileri ile temasa geçtik. Devlet başkanlarına, bakanlara giderek daha yaşanabilir, barış içinde bir dünya için onlardan ve o ülke halklarından destek isteyeceğiz" dedi.

Kebaba hayran kalan Faransız şarkıcı

Havalimanında karşılanmasının ardından İstanbul Güngören Kale İş Merkezi'ne giderek vatandaşlarla beraber alışveriş yapan Nathalie Cardone'a burada meşhur İskender Kebap ve künefe tatlısı ikram edildi.

"Türkler ağzınızın tadını çok iyi biliyor" diyerek künefe ve Türk kebabına bayıldığını söyleyen Cardone, sadece kebabın tadına bakmakla yetinmedi ve döner bıçağını eline alarak döner ustasından döner kesmeyi de öğrendi.

İzmir'e geçti

Sempatik tavırlarıyla ilgi odağı olan Cardone, İzmir'e hareket etmeden önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Merter'deki Eğitim ve Kongre Merkezi'ni (PEKOM) gezdi.

Son derece modern gördüğü Polisevi'nde kısa bir süre dinlenen Nathalie Cardone, sanatçı dostu Hasan Yıldırım ile birlikte İzmir Bayındır'daki Çiçek Festivali'ne katılmak üzere gece yarısı Türk Hava Yollarına ait uçakla İzmir'e geçiş yaptı.

CNNTURK