Başkan Güzelbey'den, 1 Mayıs Mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "İşverenle çalışan arasındaki uyum sonunda, kazanan ülkemiz olacaktır" dedi.

Güzelbey, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Bütün kurumlardaki başarının sırrının oradaki iş barışından geçtiği hepinizin malumudur. Biz de 5,5 yıldan fazla bir dönem içerisinde çalışma barışının sağlanması için kendi kurumumuzda gereken öz veriyi göstermiş bulunuyoruz. Belediyemizde sağlanan bu başarı bizim gösterdiğimiz hassasiyet kadar işçi temsilcisi ve işçi arkadaşlarımızın değerli çabaları ve uyumlarının sonucu elde edilmiştir" ifadelerini kullandı.
Başkan Dr. Asım Güzelbey, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
"Kurumumuzda çalışma barışının sağlanmasında, bu ortamın tesis edilmesinde katkıda bulunan sendika temsilcisi ve işçi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ülkemizin belkemiği olan işçi kardeşlerimizin hak ettikleri koşullarda, hak ettikleri ücretlerle çalışmaları için gerekli hassasiyeti gösterdik, göstermeyi de sürdüreceğiz. Çalışan insanın hakkına tecavüz etmeyi hiçbir zaman düşünmedik, düşünmüyoruz. Şu bir gerçek ki, çalışan insanın hakkını vermezseniz ondan bir verim almanız mümkün olamaz. Kurumun
başında olan kişiler olarak sizin çalışana adil davranmanız kadar, çalışanın da aldığı paranın hakkını vermek için gayret göstermesi bir o kadar önem taşımaktadır. Bu da ancak iş barışından geçer."
"Çalışanın hakkını vermek temel prensibimizdir, biz işçimizin haklarını teslim etmeyi kendimize prensip edindik" diyen Güzelbey, açıklamasını şöyle tamamladı:
"İşveren ile çalışan arasındaki uyumun sağlanması ile hem işçi arkadaşlarımız hem belediyemiz, hem şehrimiz, her şeyden önemlisi ülkemiz kazanacaktır. İş barışının gerçekleşmesi, verimliliğin artması, üretken bir ülke için çaba gösteren işçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Huzurlu bir iş, huzurlu bir şehir, huzurlu ve müreffeh bir ülke için uyum içinde el ele çalışmanın gerçekleştiği huzurlu günler diliyor, tüm işçi kardeşlerimin 1 Mayıs İşçi Bayramlarını kutluyorum."