Android iPhone OS'u nasıl solladı?

Google, cep dünyasında "geçilmez" denen iPhone OS'u ilk kez ikinci sıraya itti. İşte rakamlar

Android iPhone OS'u nasıl solladı?
AdMob tarafından yayınlanan 2010 Mart istatistikleri, cep telefonu piyasasındaki gelişmeleri gözler önüne seriyor.

Online reklamcılığın büyük önem kazandığı günümüzde, cep telefonları da kritik bir mecra haline gelmiş durumda. Özellikle Amerika pazarı, dünya çapındaki gelişmelerin öncüsü olduğu için dikkatle takip ediliyor . Araştırmanın ortaya koyduğu en önemli sonuç, ABD'deki mobil internet trafiğinde Android işletim sistemli cihazların , iPhone OS kullanan cihazları ilk kez geride bırakmış olması.

Android iPhone OS'u nasıl solladı?

Android'i yükselten markalar

Google'ın Android işletim sistemi, trafikte Apple'ın iPhone işletim sistemini geride bırakmış durumda.

Android'in pazar payında büyük ve hızlı bir yükseliş yaşanıyor. Bunun temel sebebi, Android işletim sistemini seçen cep telefonu markalarının ve piyasaya sürülen modellerin artması.

HTC de Andriod modelleriyle beğeni kazanan ve tüketicilerin gözünde yükselen bir marka. Motorola Droid ve CLIQ modelleri de Android payının yüzde 44'üne sahip. HTC yüzde 43 ve Samsung ise yüzde 9 paya sahipler.

Peki sorun ne?

Android iPhone OS'u nasıl solladı?

Android'in aylık yükselişinin yüzde 32 olması oldukça etkileyici. Aylık 72 milyon gösterimden, 2 milyar gösterime sadece 1 yıl içerisinde çıkıldı. Bununla birlikte daha Android'in gidecek çok yolu var.

Bu tabloda da görülebileceği üzere farklı Android işletim sistemleri piyasayı bölmüş durumda. Yeni sürümlere birlikte neler olacağı merakla bekleniyor.