6 Milyonuncu Ford Transit Yollarda

Ford Otosan'ın Kocaeli fabrikasında üretilen 6 milyonuncu Ford Transit, törenle banttan indirildi.

Türkiye'nin yanı sıra diğer üretim merkezleri olan İngiltere, Çin ve Vietnam'da da 6 milyonuncu Transit'in üretilmesi kutlandı. Kocaeli fabrikasında düzenlenen törene; Kocaeli Valisi Gökhan Sözen, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Ford Avrupa Başkanı John Fleming, Koç Holding Genel Müdürü Nuri Otay ve Türk Metal -İş Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak katıldı.
Koç Holding Genel Müdürü Nuri Otay, "Biz ilk Transit'imizi bundan 43 yıl önce İstanbul fabrikamızda ürettik. Transit bu uzun yolculuğunda Türkiye'yi hayatın her alanında taşıdı. Türkiye de Transit'i her alanda tercih etti. Okul aracı oldu, öğrencilerimizi taşıdı, polisin, jandarmanın, Mehmetçiğin aracı oldu, can güvenliğimizi sağladı, ambulans olup hastalarımızı yetiştirdi, sarı dolmuşlarla İstanbul'un ikonu haline geldi. Türk filmlerindeki birçok kahramanın ekmek teknesi olarak Yeşilçam oyuncuları
arasında da yerini aldı. Bizi bu günlere getiren gelmiş geçmiş tüm Ford Otosan çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ise Ford Transit'in 6 milyonuncusunu Kocaeli fabrikasında üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Transit, Türkiye'de üretildiği 43 yıl zarfında Ford Otosan'ın tartışmasız amiral gemisi oldu. Ford Otosan, Transit ile dünyaya açılarak küresel bir oyuncu oldu ve bugünkü başarılı noktaya ulaştı" diye konuştu.
Mustafa Koç, bu törenle Türkiye'nin 1 milyon 177 bininci, dünyanın ise 6 milyonuncu Transit'ini hattan indirdiklerini ve Transit'in Türkiye'deki 43 yıllık üretim serüveninde, ticaretin her alanında tüm ihtiyaçlara cevap vererek Türk ticaretinin gelişiminde büyük rol oynadığını söyledi.