Marmaris'te Sinema Günleri

Marmaris Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 'Marmaris Sinema Festivali' programı kamuoyuna tanıtıldı.

Tanıtım kokteyline festival organizasyonunu yapan Birikim Medya, sponsorluğunu üstlenen Halkbank ve Efes Pilsen'in yetkilileri katıldı. 26 Haziran â€" 4 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan festivale 7 ödüllü yönetmen ve filmin imza atacağını belirten Birikim Medya Yetkilisi Ayla Şeşen, filmleri seçerken çok zorlandıklarını, gala gecesinde 7 filmin yönetmeni ve başrol oyuncularını ağırlayacaklarını açıkladı.
Marmaris Sinema Festivali ile Marmarisliler sanata doyacaklar. Birikim Medya girişimi ve Marmaris Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen festivalin tanıtım kokteylinde konuşma yapan Başkan Ali Acar, "Marmaris ilklere imza atmaya devam ediyor. Marmarislilerin ilgi alanına giren etkinliklere destek vermek asli görevimizdir. 2010 turizm sezonu çok daha hızlı, aktivite şeklinde geçecek, ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edecektir. Marmaris Sinema Festivali adına yakışır şekilde, renkli heyecanlı geçecektir" dedi.
Marmaris Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür Bakanlığı katkıları ve Birikim Medya'nın organizasyon desteği ile 26 Haziran â€" 4 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Marmaris Sinema Festivali â€" 7 Yönetmen 7 Film etkinliği hakkında bilgi veren Birikim Medya yetkilisi Ayla Şeşen, "Türk Sineması'nın yeni kuşak yönetmenlerinin usta isimleri Marmaris'te yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşacak. Festivalde sinemaya ses getiren yönetmenlerden Çağan Irmak, Sırrı Süreyya Önder- Muharrem Gülmez, Derviş Zaim, Zeki Demirkubuz, Serdar Akar, Özcan Alper, Ömer Uğur ağırlanacak. Film afiş sergisi, gala gecesi ve yedi gece boyunca amfi tiyatroda gerçekleştirilecek film gösterimleri ile birlikte sekiz gün sürecek olan festivalde yedi yönetmenin, sinemamıza kazandırdığı, yedi önemli filmi bir hafta boyunca, sekiz bin kişilik kapasiteli, Marmaris Amfi Tiyatro' da her gece, yöre halkı ve bölgede tatilini geçiren sinemaseverlerin beğenisine sunulacak" şeklinde konuştu.
Festivalde vizyona girdiği günlerde ses getiren Mustafa Hakkında Her Şey, Beynelmilel, Filler ve Çimen, Masumiyet, Gecenin Kanatları, Sonbahar ve Eve Dönüş filmlerinin gösterimi yapılacağı belirtildi.