Esenyurtlu çocuklar çok şanslı

Sinema, tiyatro ve gezi turlarıyla kültür patlamasının yaşandığı Esenyurt'ta çocukların, gençlerin ücretsiz faydalanmasından mutlu olduklarını söyleyen veliler, “Çocuklarımız çok şanslı” diyerek, Başkan Kadıoğlu'na teşekkür ettiler

Sosyal ve kültürel faaliyetler çerçevesinden düzenlenen etkinliklerden en çok çocukların faydalanmasını isteyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, tiyatro ve sinemayı ücretsiz gösterime sunarken, baharın gelmesiyle de öğrencilere kültür gezi turları başlattı. Ücretsiz sinema ve tiyatro gösteriminde son olarak, Uygur Çocuk Tiyatro Ekibinin “Bu Dünya Hepimizin” adlı oyunu Rıfak Ilgaz, Ali Üstün, Cumhuriyet, Emine Seviye Divrik ve Erdoğanlar ilköğretim okulundan katılan öğrencilerle birlikte izleyen Başkan Kadıoğlu oyun öncesi yaptığı kısa konuşmasında, tedavi gören Tiyatro’nun Duayeni Nejat Uygur’a acil şifalar diledi. Başkan Kadıoğlu’nun yanı sıra, Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu, Gürbüz Süleymanoğlu ve Meclis Üyesi Serkan Kara da tiyatro oyununu izleyenler arasında yer aldı. Öte yandan Başkan Danışmanı Kenan Kula’nın organizasyonunda, beş öğretmenle birlikte Mahir Gürlek İlköğretim okulundan 300 öğrencinin katıldığı Panorama 1453 Müzesine düzenlenen kültür gezisinden çocuklar mutlu döndüler.

Kadıoğlu: Esenyurtlu çocuklar okumalıdır

“Bu Dünya Hepimizin” adlı tiyatro oyununu öğrencilerle birlikte izleyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu oyun öncesi yaptığı kısa konuşmasında, “Bütün çabalarımız sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlayabilmektir. Bizler bu çabayı harcarken, sizlerin de derslerinize çok iyi çalışmanız ve çok okumanız gerekiyor. Çünkü, başarıya okuyarak ulaşabilirsiniz. Bunu unutmayın. Esenyurt’lu çocuklarımız mutlaka okumalıdır. Bunu için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş’la üniversite için görüştüm. Üniversiteyi ilçemize mutlaka getirmeye söz veriyorum ve sizlerde üniversiteyi Esenyurt’ta okuyacaksınız” dedi. Esenyurt’un sahibi sizlersiniz diyen Başkan Kadıoğlu, “Parklar, bahçeler sizlerin için yapılıyor. Buralara iyi bakın ve temiz tutun. İlçemize sahip çıkın” derken, bu gibi sosyal faaliyetlerin devam edeceğini belirterek, iyi seyirler diledi.