Başkan Yılmaz'dan 1 Yıl Değerlendirmesi

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, 29 Mart seçimlerinin ardından geçen 1 yıllık sürede Dalaman'da hayata geçirilen projeleri ve devam eden yatırımları değerlendirdi.

Hesap İşleri Müdürü ve Yazı Müdürü 1yılınu değerlendiren Başkan Sedat Yılmaz, "Ülkemizde kamu görevini sürdürmüş veyahut da siyasette bulunmuş arkadaşlarımızı, dostlarımızı görev yapmış kişileri kesinlikle karalamak gibi, kötülemek gibi, bir politikamız söz konusu olamaz ve de olmayacaktır. Bizim hakkımızda kimler ne derlerse desinler hiç de önemli değildir. Siyah diyebilirler, beyaz diyebilirler hatta şu böyle olmadı şu şöyle olsaydı denilebilir. Biz doğru bildiğimizden şaşmayız. Biz şeffaf belediyecilik anlayışıyla görev yapmak niyetindeyiz. Hiçbir çekişme ve kısır döngü içinde bulunmayız. İnsanlarımızın ve halkımızın hizmetindeyiz. Bize karşı aslı astarı olmayan sözlere kesinlikle cevap vermeyeceğiz. Halkımıza hizmet etmek için buradayız. Bunlardan birisi ise, evimize 250 bin TL eşya alındı lafları dolaştı. 250 bin TL az bir para değil ki; 500 tane villa eder. Ben 250 bin TL'ye belediyemize çok şeyler alırdım. Geçmiş dönemlerde bölgemiz çok şeyler kaybetmiştir" dedi.
"Dalaman turizm açısından en fakir ilçedir" diyen Başkan Yılmaz, "20-25 sene önce ÖÇK yoktu. İki kenarımızda Ortaca ve Göcek bunu başarmış. Biz o zaman neredeydik? Bundan önceki yöneticilerin ve halkın sorumluluğu var. Bu gün Dalaman'da bir tane turistik belgeli oteli var. Neden bir Ortaca gibi bir Göcek olamadık. En nadide koylar Dalaman'a ait olmasına rağmen, Dalaman koyları yıllardır Göcek koyları olarak anıldı. Biz en yakın Kille Koyuna girişimde bulunduk. Dalaman'da ait bir koy olsun istedik. Ne yazık ki Şerefler Köyü Muhtarı ve ihtiyar heyetinden alamadık. Kendilerinin bir projeleri olduğunu beyan ettiler, o şekilde kaldı. Bizde bu düşüncenin beşini bırakmak niyetinde değiliz. Kille Koyu'na Dalaman'a kazandıracağız. Dalaman Halkının bir tane Sarsala Koyu var. Ondan başka denize gidebileceği bir yer yoktur. Birkaç tane daha koyumuzun halkımıza açılmasını istiyoruz.
Yat Limanı ise, mahkeme kararları nedeniyle gecikme hâsıl olmuş. Bölgenin bir kısmı ÖÇK bölgesinde kalmış, diğer kurumlardan görüş alındıktan sonra en kısa zaman içinde Yat Liman'ın temeli atılacaktır" diye konuştu.
ÜST VE ALT YAPI ÇALIŞMALARI
Görevi devir aldıktan sonra üst ve alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini açıklayan Yılmaz, şunları söyledi: "Bozuk olan yolların bakımlarının da onarım çalışmaları devam etmektedir. Belediyemizin 01 Nisan 2009-31 Mart 2010 tarihleri arasında gelirlerin toplamı 8 milyon 562 bin 526,98 TL, giderlerimiz ise 7 milyon 767 bin 948, 02 TL'dir. Bütçemiz ise 2010 yılı itibarıyla 14 milyon olarak Belediye Meclisimizden geçmiştir. Geçmiş dönemden kalan 2 milyon 104 bin 417 TL olan borcun 2 milyon 47 bin 671 TL'si ödenmiştir. Şu anda Dalaman Belediyesi hazineye su ve kanalizasyon ve arıtma tesisinden dolayı 2 milyar 16 milyon 233 bin 297, 83 TL borçlu durumdadır. Bu borcumuzdan dolayı İller Bankası'ndan kredi alamadığımızdan su borularını yenileme çalışmalarını yapamıyoruz"