TGC Seçimine rekor katılım oldu

Oy işlemi tamamlanan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) 43. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçime 996 üye ile rekor katılım gerçekleşti. Yeni baş

Oy işlemi tamamlanan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) 43. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçime 996 üye ile rekor katılım gerçekleşti. Yeni başkanın gece yarısı açıklanacağı seçimde TGC mevcut Başkanı Orhan Erinç seçime siyasetin karıştığını ima etti. Seçimlerde oy kullanan Zaman Gazetesi Genel Yayın Editörü Ali Akkuş ise oy verenlerin ortak özelliğinin gazeteci olduğunu ve gazetecilerin hiç kimsenin fikren ve zihnen ayırmanın mümkün olmadığını dile getirdi.

TGC'nin yeni yönetiminin belirleneceği seçimlerde oy verme işlemi sona erdi. TGC'nin Cağalolu'ndaki Burhan Felek Konferans Salonu'ndaki seçimlerde 3 bin 403 üyeden 996'sı oy kullandı. Orhan Erinç ile Değişim Gurubu'nun iki ayrı listeyle girdiği seçimlerde oy sayım işlemleri devam ediyor. Cemiyetin yeni yönetim, denetim ve balotaj ile onur kurulu üyelerinin gece yarısından sonra açıklanması bekleniyor.

TGC'nin 1946 yılında kurulduğunu ve kendisinin 9 yıldır cemiyetin başkanlığını yürüttüğünü belirten Orhan Erinç, "Rekor bir katılım oldu" demenin doğru olmayacağını dile getiren Erinç, "Son yıllardaki en çok katılımlı genel kurul oldu. Cemiyette, seçime siyasetin karıştığı kanısı söz konusu olunca seçime katılım fazla olurdu. Meslektaşlarımı ayırmak kanaatinde değilim. Ancak, bazı arkadaşların seçime siyaset karıştığı yönünde kanaati var." diye konuştu.

Geçmiş döneme kıyasla seçime iki katı katılım olduğunu dile getiren Zaman Gazetesi Genel Yayın Editörü Ali Akkuş ise seçime katılımın artmasını unutulmuş bir cemiyetin yeniden hatırlanması olarak yorumladı. Cemiyetin sahada çalışan gazetecilere karşı duyarsız olduğunu ve bunu değiştireceklerini kaydeden Akkuş, seçime siyaset karıştı iddiasına da karşı çıktı. Gazetecilere fikren kimsenin müdahalenin söz konusu olamayacağının altını çizen Akkuş, bu düşüncenin gazetecilere yapılmış bir saygısızlık olduğunu söyledi.

Seçime rekor bir katılımın olduğunu belirten TGC Genel Sekreteri ve Bugün Gazetesi Ekonomi Yazarı Celal Toprak da, "Biz değişim grubu olarak yola çıktık. Grup olarak listelerimizi bir gün öncesinden açıkladık. Rekor katılım sağlandı. Gazeteciler, cemiyetine sahip çıkmaya çalıştı. Bu önemli bir aşamanın önemli bir adımı olur. Cemiyet umarım herkesin istediği seviyeye gelir." dedi. Seçime siyaset karıştı fikrinin saçma olduğunu belirten Toprak, "Burada oy kullananların ortak özelliği gazeteci olması. Gazetecileri kimse fikren ve zirken ayıramaz. Ben meslektaşlarıma yapılmış bir haksızlık olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.