Nahçıvan Meclis Başkanı Vasif Talibov Iğdır'da

Ankara'daki temaslarından sonra Iğdır'a gelen Nahçıvan Meclis Başkanı Vasif Talibov, Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı'yı ziyaret etti.

Nahçıvan Meclis Başkanı Vasif Talibov Iğdır'da
Ankara'da yaptığı görüşmelerin ardından hava yoluyla gittiği Kars'tan kara yoluyla Iğdır'a geçen Nahçıvan Meclis Başkanı Vasif Talibov, Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı'yı ziyaretinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ankara'da, Türkiye ve Nahçıvan arasındaki ilişkileri daha çok güçlendirme amacıyla birtakım görüşmelerde bulunduklarını belirten Vasif Talibov; Kars-Nahçıvan Demiryolu Projesi, Dilucu Sınır Kapısı'ndan Azerbaycan, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, Türkiye ve İran arasında ortak gümrük
kapısı açılması ve serbest organize sanayi bölgesi konularının masaya yatırıldığını söyledi. Talibov, "Türkiye'nin yetkilileri bize, 'İşgal edilen Azerbaycan toprakları terk edilmeden kapı açılmayacaktır' dedi. Ben kendim de şunu ifade edebilirim ki, Ermeniler oyuncak mağazasına giren çocuk gibi her şeyi istiyor ama ne istediklerini bilmiyorlar. Şunu bilmeliler ki her istenilen şey olmaz" dedi.
Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Vasif Bey'in ilimize gelmesi bizi çok mutlu etti. Biz Nahçıvan'ı öz vatanımız olarak görüyoruz. Iğdır da kendi vatanlarıdır. İnşallah Nahçıvan'la Azerbaycan'la ilişkilerimiz daha iyi olacak. Başkanımızın dün açıkladığı gibi ortak projeler var. Ben ilimize geldikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.