Garipoğlu'nun akli dengesi yerinde çıktı

Adli Tıp Kurumu, Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun akli dengesinin yerinde olduğuna karar verdi.

Garipoğlu'nun akli dengesi yerinde çıktı
Adli Tıp Kurumu, İstanbul Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla üç hafta boyunca tek kişilik odada gözlem altında tutulan Garipoğlu'nun 'cezai ehliyetinin' tam olduğu sonucuna vardı. Anti-sosyal kişilik bozukluğu da tespit edilen Garipoğlu, 24 saat kamerayla izlendi ve çeşitli testlere tabi tutuldu.

Mahkeme kararıyla 29 Mart 2010 tarihinde Adli Tıp'a gönderilen Cem Garipoğlu, 3 hafta boyunca kurumun Gözlem İhtisas Dairesi'nde akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair testlerden geçirildi. Zanlı ile ilgili raporu tamamlayan uzmanlar, Garipoğlu’nun akli dengesinin yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğunu belirledi. Hazırlanan rapor mahkemeye gönderilecek.

Cem Garipoğlu ilk kez şubat ayında Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada hâkim karşısına çıkmıştı. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, Garipoğlu'nun davasının anne ve babasının da aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava dosyasıyla hukuki ve fiili bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle birleştirilmesine karar vermişti. Dava bu yüzden Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

KEŞKE BENİM OĞLUM ÖLSEYDİ

Cem Garipoğlu'nun 13 ay sonra yurda dönen annesi Makbule Garipoğlu, avukatıyla yaptığı görüşmede 'Keşke benim oğlum ölseydi de bunlar yaşanmasaydı' dedi.

Yaklaşık 4 gün önce İstanbul'a gelen ve cinayetten bir yıl sonra yarın Bakırköy Adliyesi'nde hakim karşısına çıkmaya hazırlanan Tülay Makbule Garipoğlu ile görüşen avukat Aytekin Kaya, ''Ruh hali çok kötü. Halen olayları anlamlandırma ile ilgili sıkıntılar yaşıyor'' şeklinde konuştu.

MÜNEVVER İÇİN AĞLADI

Akşam Gazetesi'nden Bülent Şanlıkan'a konuşan avukat Kaya, ''Tülay Hanım, Münevver için çok ağladı. Hatta keşke benim oğlum ölseydi de böyle bir şey yaşamasaydım diyor. Ailesinin üzerine çöken kara bulutların yaşattığı acıları yüreğinde hissediyor. Çünkü o da bir anne'' diye konuştu.

Kaya sözlerine şöyle devam etti: ''Halen olayın şokunda ve nelerin yaşandığı konusunda ise, bir fikri yok. Olay akşamı eve öğretmen geliyor. Bir, bir buçuk saat sonra öğretmen ayrılıyor. Anne evde yemek yapmaya başlıyor. Bir süre sonra polisler eve gelerek Cem'i soruyor. Polislere niçin oğlunu aradıklarını sorduğunda olayı öğreniyor.''

13 AY SONRA İLK BULUŞMA

Tülay Makbule Garipoğlu'nun, 'delilleri karartma' ve 'Delilleri değiştirmek' suçlamalarıyla 6 yıla kadar hapsi istenmişti. Anne Garipoğlu, cuma günü yapılacak 3. duruşmada oğlu Cem'i 13 ay sonra görebilecek.

Zaman-Hürriyet