Edremit'te 1 Mayıs Kutlamaları

Her yıl 1 Mayıs günü geleneksel olarak yurt genelinde kutlanan '1 Mayıs İşçe Bayramı', Balıkesir'in Edremit ilçesinde de çeşitli faaliyetlerle kutlanacak.

Edremit'te 1 Mayıs Kutlamaları
İlçede faaliyet gösteren DİSK ve KESK'in önderliğinde Genel-İş, Eğitim-Sen, SES, Tüm Bel- Sen ve Bes gibi sendikalarında destek vereceği ve ilk kez kutlanacak olan 1 Mayıs İşçi Bayramı için tüm hazırlıklar yapıldı.
İlçede temsilcilikleri bulunan DİSK ve KESK'in temsilcileri yaptığı yazılı açıklamada, "1 Mayıs 2010 Cumartesi günü saat 13.00'te Şehit Hamdibey Meydanı'nda gerçekleştireceğimiz 1 Mayıs kutlamalarında halkımız birlikte olmaya çağırıyoruz. Adalet, barış, eşitlik ve özgürlük için 1 Mayıs diyoruz. Yine bu yıl da dünyanın her yerinde başka bir dünya mümkün diyenler, emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklar. 1 Mayıs 2010, İstanbul Taksim'de, ülkenin tüm meydanlarında olduğu gibi, Edremit Şehit Hamdibey Meydanı'nda gerçekleşecek kitlesel hesap sorma eylemiyle tarihe geçecektir. Ve mevcut iktidarın 12 Eylül ürünü tüm emekçi düşmanı hükümetlerin mirasçısı olarak emekçilerin, köylülerin, işsizlerin ve ezilenlerin tekmesiyle devrilebilmesi için bir eşik oluşturacaktır. Bu eşikten sonrası tüm emekçileri 2010'u ve geleceğini kazanmasıdır. Bizler KESK ve DİSK e bağlı sendikalar olarak 1 Mayıs günü Edremit Şehit Hamdi Bey Meydanı'nda olacağımızı ilan ediyor, sendikalı, sendikasız, işçi, memur, işsiz, köylü, tüm emekçileri aileleriyle bu alanda buluşmaya davet ediyoruz bilgimize başvurulmadan basına yansıtılan bazı haberlerin gerçekle hiçbir alakası yoktur. Tamamen art niyetli ve emek mücadelesini bölmeye, sekteye uğratmaya çalışan bir anlayışın ürünüdür. Konu ile ilgili, ayrıca hukuki girişimler tarafımızdan başlatılmıştır" denildi.