Çay eksperlerinden sendikalara ziyaret

Yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi Çay Eksperleri Platformu üyeleri, Rize'deki iki sendikayı ziyaret etti.

ÇAYKUR'da mevsimlik olarak çalışan Çay

Çay eksperlerinden sendikalara ziyaret
Yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi Çay Eksperleri Platformu üyeleri, Rize'deki iki sendikayı ziyaret etti.

ÇAYKUR'da mevsimlik olarak çalışan Çay Eksperleri Platformu üyeleri, Hak-İş'e bağlı Öz Gıda-İş Sendikası ile Türk-İş'e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası'nı ziyaret etti. Platform üyeleri, Öz Gıda-İş Sendikası'nda Rize İl Temsilcisi Tevfik Hançeroğlu, Tek Gıda-İş Sendikası'nda ise 3 nolu Bölge Şube Başkanı İsmail Rakıcı ile görüştü.

Görüşmelerle ilgili açıklama yapan Çay Eksperleri Platformu Dönem Sözcüsü Selçuk Er, "Görüşmelerde işçilerin çalışma şartlarında yapılabilecek iyileştirmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Ayrıca, işçi ve memur konfederasyonlarının 1 Mayıs'ı birlikte kutlama kararından duyulan memnuniyeti dile getirdik. 1 Mayıs için yapılacak etkinliklere bütün üyelerimizle birlikte tulum ve kemençe eşliğinde horon ederek katılacağımızı ve yaklaşan yaş çay kampanyası öncesi moral ve motivasyon depolayacağımızı belirttik." dedi.

Er, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, milletçe kutlanacak bir bayrama dönüştürülmesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: "1 Mayıs'ı, bundan sonra kavga ve gerilim unsuru olmaktan çıkarıp tam manasıyla bayram havasına dönüştürmeliyiz. Bayramlar, kardeşlik ve dayanışma vesilesidir. 1 Mayıs'ta emekçilerin sorunlarının tartışılması, çalışma şartlarındaki olumsuzluklara çözüm aranması, sendikal hakları daha iyi seviyelere taşıyacak yasal düzenlemelerin ele alınması, alın terinin karşılığı olan ücretlerin ülke koşulları gözetilerek daha iyi seviyeye getirilmesini istiyoruz. Bu bayramın birlik ve kardeşliğimize katkıda bulunmasını, emekçilerin daha güzel yarınlara ulaşmasına vesile olmasını temenni ediyoruz."