Başbakanlık heyeti Kırıkkale'de

Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı tarafından, odaların bürokratik, idari ve finansal sorunlarının yerinde tespit edilmesi amacı ile çalışma ba

Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı tarafından, odaların bürokratik, idari ve finansal sorunlarının yerinde tespit edilmesi amacı ile çalışma başlatıldı.

Çalışmalar kapsamında Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanı Celal Mert Aslan ve İmdat Pekdemir, Necati Yamaç, Abdullah Karaer'den oluşan uzmanlar, Kırıkkale Ziraat Odası'nı ziyaret etti.

Ziraat Odası Başkanı Adnan Yılmazer ile bir süre görüşen heyet, sorunlar hakkında bilgi aldı. Kırsal Kalkınma projesinden fazla faydalanamadıklarını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Adnan Yılmazer, Kırıkkale için kayda değer bir proje ile bugüne kadar karşılaşmadığını ve Kızılırmak Nehri'nden faydalanamayan tek ilin Kırıkkale olduğunu söyledi.

Yılmazer, Türkiye'de planlı üretimin şart olduğunu, çiftçinin kredi ve kefil sorunlarının bulunduğunu, çiftçiye sıfır faizli kredi desteğinin sağlanması gerektiğini ve Et ve Balık Kurumu konusunda daha aktif olunması gerektiğini söyledi.

Çalışmalar kapsamında ilk ziyaretlerini Kırıkkale Ziraat Odası Başkanlığı'na yaptıklarını açıklayan Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı Başkanı Celal Mert Aslan ise, dile getirilen sorunları üst makamlara ileteceklerini söyledi.