Ankara'da 'Vezirköprülüler Gecesi'

Ankara Vezirköprülüler Derneği Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından "Vezirköprülüler Gecesi" düzenlendi.

Ankara'da 'Vezirköprülüler Gecesi'
Ankara Sıhhiye Kurtuluş Parkı Vedat Dalokay Restoran'da düzenlenen geceye AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk'ün yanı sıra, Ankara ve Ankara dışında yaşayan bürokrat, hakim, doktor, eğitimci, sanayici, işadamı, basın ve spor camiasından Vezirköprülüler bir araya geldi. Gecede konuşma yapan Milletvekili Öztürk, "Bu tip organizasyonları aramızdaki dostlukları pekiştirir. Sık sık bir araya gelmek mecburiyetindeyiz. Burası başkent. Ankara'da bol miktarda Samsunlu var. Türkiye'nin neresinde Samsunlu varsa biz oradayız. Bu geceyi hazırlayan dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Ankara Vezirköprülüler Derneği Başkanı Nurettin Noyan da yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik geceleri sayesinde Ankara'da Vezirköprülüler olarak dayanışmaya büyük önem verdiklerini söyledi. Noyan, "15 yıldır Ankara'da faaliyet gösteriyoruz. Derneğimizin amacı Ankara'daki Vezirköprülüleri bir araya getirmekle beraber Vezirköprü'nün sorunlarını Ankara'ya taşımak istiyoruz. 'Vezirler' diyarı ilçemiz hem Ankara'da hem Samsun'da hem de bütün yurtta 'vezirler şehri' olarak anılsın ve gücüne güç katsın" diye konuştu.
Ankara'da 'Samsun günleri' olmamasına da değinen Noyan, şunları söyledi: "Ankara'da Sivas, Tokat, Rize, Trabzon günleri var. Niye Samsun günleri olmasın. Samsunlular neden Ankara'da mahzun kalsın. Bu nedenle, Ankara'da bulunan derneklerle bir araya gelerek 18-19 Haziran günleri Ankara'da Samsun günleri düzenlemek için çalışmalarımız devam ediyor."
Gece, çeşitli sanatçıların yer aldığı müzik eğlence programıyla son buldu.