Adana'da Rant Davası

İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın eşi Fahriye Durak'a ait arazide imar değişikliği yaparak rant sağladıkları ve görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle Aytaç Durak ile aralarında 2 belediye bürokratı ve meclis üyelerinin de bulunduğu 55 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması gerç

İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın eşi Fahriye Durak'a ait arazide imar değişikliği yaparak rant sağladıkları ve görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle Aytaç Durak ile aralarında 2 belediye bürokratı ve meclis üyelerinin de bulunduğu 55 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması gerçekleştirildi.
Aytaç Durak'ın katılmadığı ilk duruşmada haklarında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanıkların 25'i duruşmaya katıldı.
Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, Süleyman Demirel Bulvarı civarındaki arsa imar değişikliğine ilişkin Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame okundu. 10 sanık avukatının katıldığı duruşmada, davanın "Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla Durak'ın eşi Fahriye Durak'a ait arsayı da kapsayacak biçimde imar planı değişikliği yapılarak rant sağlanmasıyla ilgili" olduğu bildirildi.
Duruşmaya katılan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, eski Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, eski Suluca Belediye Başkanı Latif Uluç, dönemin Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Nevzat Ardıç ve Ali Yüzükçü'nün de aralarında bulunduğu sanıklar suçlamaları reddederek, imar değişikliği yapılan bölgede kimin arazisi olduğunu bilemeyeceklerini savundu. Sanıklar, hakimden beraatlerini istedi.
Suçlamaları kabul etmeyen sanıkların içinde daha önce işlediği bir suçtan ötürü tutuklu bulunan eski Havutlu Belediye Başkanı Mesut Ekici de yer alıyor. Ekici'nin savunmasını sona bırakan mahkeme heyeti duruşmayı 16 Temmuz 2010 tarihine erteledi.