Rize'de eğitimdeki sorunlar ele alındı

AK Parti İl Başkanı Hasan Karal, Rize'nin eğitimde istenen başarıyı yakalayabilme adına büyük adımlar attığını belirterek, "Sorunları çözme yönünde ik

Rize'de eğitimdeki sorunlar ele alındı
AK Parti İl Başkanı Hasan Karal, Rize'nin eğitimde istenen başarıyı yakalayabilme adına büyük adımlar attığını belirterek, "Sorunları çözme yönünde iktidar partisi olarak yapmamız gerekenler konusunda sizlerle istişarelerde bulunmak istedik. Şu anda Rize'nin eğitimde büyük yol kat ettiğini söyleyebiliriz ancak biz ilimizin eğitim.'' dedi.

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal başkanlında yapılan, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ile eğitimcilerin katıldığı toplantıda, ilin eğitimdeki sorunları tartışıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Karal, parti yönetimi olarak ilde bulunan üst düzey kişilerle devamlı istişarelerde bulunduklarını kaydetti. Karal, ''İlimizin meselelerini görüşerek ve ileriye yönelik bazı düşüncelerimizi olgunlaştırmak için sık sık toplantılar yapmaktayız. Yine ilimizin belli başlı sorunları çerçevesinde ele alınması gereken konularda da ilgilerle zaman zaman bir araya gelmeyi arzu ediyoruz.'' diye konuştu.

Rize'nin eğitimde istenen başarıyı yakalayabilme adına büyük adımlar attığına dikkat çeken Karal, şöyle devam etti: "Rizemizin eğitim meselelerini görüşmek ve sizin içerisinde bulunmuş olduğunuz özel eğitim kurumlarının sorunlarını birebir görüşerek değerlendirmek için böyle bir toplantı tertipledik. Bu sorunları çözme yönünde iktidar partisi olarak yapmamız gerekenler konusunda sizlerle istişarelerde bulunmak istedik. Şu anda Rize'nin eğitimde büyük yol kat ettiğini söyleyebiliriz, ancak biz ilimizin eğitim seviyesini daha verimli hale nasıl getireceğimiz yönünde fikir alışverişinde bulunacağız.''

Toplantıya katılan dershane yöneticileri ise eğitimdeki sorunlara çözüm yolları konusunda kendilerini bir araya getiren Başkan Karal'a teşekkür etti. Toplantıda daha sonra, Rize'nin eğitim seviyesi ve sınavlarda elde edilen başarı oranları masaya yatırıldı.