Öğrencilerden Başkan Türk'e Ziyaret

Mersin'de ilköğretim okulu öğrencileri, merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ü ziyaret ederek belediye yönetimi ile ilgili bilgiler aldı.

Öğrencilerden Başkan Türk'e Ziyaret
Ahmet Şimşek İlköğretim Okulu öğrencileri, sınıf öğretmenlerinin verdiği röportaj ödevini yapmak için Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün konuğu oldu. Velilerinin de katıldığı ve sıcak bir havada geçen ziyarette küçük öğrenciler, 'belediyelerin niçin kurulduğu, belediye başkanı olabilmek için gereken özellikler, belediye başkanlığının zor olup olmadığı, hayata geçirmek istediği projeler' gibi konularda Başkan Türk'e sorular yönelttiler. Çocukların bütün sorularına yanıt veren Başkan Türk, "Belediye başkanlığı gerçekten de çok zor bir görevdir. Ancak halkımıza hizmet etmek, insanlarımızın yaşamını kolaylaştırıp onları mutlu etmek, bütün zorlukları ve sıkıntıları unutturuyor" dedi.
Belediyelerin, yerel hizmet ve projeleri yerine getirmek için kurulduğunu anlatan Türk, "Yani belediyeler şehri, ilçeyi, beldeyi, tüm koşullarıyla insanların rahatlıkla yaşayabileceği yerleşim bölgeleri haline getirmek için kurulmuştur. Belediyeler ayrıca demokrasinin ve katılımcılığın da yereldeki basamağıdır" diye konuştu.
Başkan Türk, öğrencilerin, 'Şu anda gerçekleştirmeyi istediğiniz bir proje var mı?' sorusuna da, şöyle yanıt verdi; "Hayata geçirmeyi planladığımız birçok projemiz var. Ama en önemlisi, büyük bir spor kompleksi kurmayı planlıyoruz. Her türlü sportif, sosyal ve kültürel faaliyetin yerine getirilebildiği çok amaçlı bir tesis yapmak istiyoruz. Özellikle de kenar mahalleler bu hizmetler konusunda yetersiz. Biz de bu mahalle insanlarımızın hizmetine açık olacak tesislere öncelik veriyoruz."
Belediye başkanının sürekli halkın içinde olması ve halkla iyi bir diyalog geliştirmesi gerektiğini kaydeden Türk, Mersin'de 1999-2004 yılları arasında da belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, "Tabi o dönem hem ilk olduğu için ve hem de çeşitli sıkıntılar nedeniyle bazı hizmet ve projeleri hayata geçiremedik. Ama bu dönem hem kazandığımız deneyim hem de uzman kadromuzla birçok sıkıntıyı atlattık. Bu dönemde Akdeniz'in büyük bir şanssızlığı da 8 beldenin ilçemize katılması oldu. Bağlanan beldelerin borçları da sorun yarattı. Tüm bu zorluklara rağmen 1 yılı başarıyla geride bıraktık" dedi.