Nokia N8 sonunda görücüye çıktı

Telefon piyasasının dev ismi Nokia, merakla beklenen 'N8' modelini görücüye sundu. İşte karşınızda Nokia N8;

Geçen şubat ayında, yeni çıkacak bir Nokia cep telefonunun akılları baştan alacağı söylentileri dolaşıyordu. İşte Nokia'nın Symbian^3 altyapısına, 3.2" çoklu dokunmatik (multitouch) ekrana, 12 megapiksel kameraya, 30 kare/sn 720p video desteğine ve HDMI çıkışa sahip bu ürünü önümüzdeki yaz bizlerle olacak.

Aylar önce bize ulaşan söylentilerin doğru olduğu Nokia'nın yeni N8 modelini tanıtmasıyla açığa çıktı. Finlandiyalı firma bu telefonun en önemli özelliğinin 12 megapiksel kamera olduğunu vurguluyor. Carl Zeiss merceklere ve Xenon flaşa sahip telefon 720p biçiminde video da kaydedebiliyor.

Kaliteli kameranın yanı sıra aygıtta 3.2" OLED ekran, Bluetooth 2.1 + EDR, HDMI, FM radyo, Micro USB, 16GB dahili depolama (mikro SD ile 48GB'a kadar) ve Flash Lite 4.0 bulunuyor.

Nokia, aygıt üzerinde haberlere ve sevdiğiniz programlara erişim sağlayan özel bir web TV uygulamasının da bulunduğunu belirtmesi firmanın çevrimiçi TV işine soyunduğu söylentilerini de haklı çıkarmış oluyor. Nokia'nın içeriği kullanıcılara Ovi Store üzerinden sunması bekleniyor.

2010 üçüncü çeyrekte satışa çıkması beklenen cep telefonunun fiyatının ise yerel vergiler ve masraflar hariç yaklaşık 370 Avro olması bekleniyor. Nokia N8'e ilişkin daha fazla ayrıntının önümüzdeki hafta açıklanacağı da belirtildi.

Şimdilik aşağıdaki (pek tanıtıcı olmayan) videoyu izleyebilirsiniz.