Kuşadası Gençlikspor'da Hedef 3. Lig

Aydın Süper Amatör Futbol Ligi'nde ilk üçe girerek Deplasmanlı Bölgesel Lige yükselen Kuşadası Gençlikspor'da şimdi hedef Türkiye 3

Kuşadası Gençlikspor'da Hedef 3. Lig
Aydın Süper Amatör Futbol Ligi'nde ilk üçe girerek Deplasmanlı Bölgesel Lige yükselen Kuşadası Gençlikspor'da şimdi hedef Türkiye 3. ligine yükselmek. Siyah-Beyazlılar, önceki gün çekilen kura doğrultusunda 5-9 Mayıs tarihlerindeki 3. lige yükselme maçlarında Manisa grubunda mücadele edecek.
Kuşadası Gençlikspor'un gurubunda Muğla'dan Turgutreis Belediyespor, İstanbul'dan Ayazağaspor ve Sultanbeyli Belediyespor, İzmir'den Kemalpaşa Ulucak Spor, Aydın'dan Çine Madranspor ve Bilecik'ten Osmaneli Spor takımları yer alacak.
Kuşadası Gençlikspor Başkanı Nuri Koyunsev, hedeflerinin 3. lige yükselmek olduğunu belirterek, "Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Çok başarılı bir sezonu geride bıraktık ve bu yıl kurulan Deplasmanlı Bölgesel Lige yükselmeyi garantiledik. Manisa'daki grup maçlarında da başarılı sonuçlar alıp, önümüzdeki sezon Türkiye 3. liginde mücadele etmeyi hedefliyoruz" dedi.
3. LİGE YÜKSELME MAÇLARI BU YIL SON KEZ YAPILACAK
Bu arada, 1993-1994 sezonundan beri 81 ilin amatör liglerinde dereceye giren takımların katılımıyla yapılan TFF 3. Lige Yükselme Müsabakaları, bu sezon sonunda son kez düzenlenecek. Bu müsabakalar yerine 2010-2011 sezonundan itibaren 161 takımın katılacağı Kriterli Deplasmanlı Amatör Lig müsabakaları başlayacak.
2009 - 2010 sezonu TFF 3. Lige Yükselme Müsabakaları önceki yıllarda olduğu gibi tarafsız grup merkezlerinde eleme usulü oynanacak. 81 ili temsilen 152 takımın katılacağı müsabakalar sonunda 5 takım, TFF 3. Lige yükselme hakkını elde edecek. 5 takımın dışındaki 147 takım ve 2009 - 2010 sezonunda TFF 3. Lig'den düşecek 14 takımın katılımıyla bölgesel olarak düzenlenecek Kriterli Deplasmanlı Amatör Lig'de profesyonel lige çıkacak takımlar belirlenecek.