Kosova Ulaştırma Bakanlığı'na polis baskını

Kosova Ulaştırma ve Telekomünikasyon Bakanlığı'na akşam saatlerinde polis baskın düzenledi.

Kosova Ulaştırma Bakanlığı'na polis baskını
Avrupa Birliği'nin (AB) EULEX misyonu polisi tarafından Ulaştırma Bakanlığı'na yapılan baskında, detaylı aramaların yapıldığı bildirildi. Aramalarda bilgisayarlarda incelemeler yapıldığı öğrenildi. EULEX polisinin, ayrıca Kosova Ulaştırma Bakanı Fatmir Limaj'ın Priştine'deki konut ve şehir dışındaki ev ve taşınmaz mülklerine baskın düzenlendiği de bildirildi. EULEX sözcüsü Karin Limdal tarafından basına dağıtılan yazılı açıklamada, polis baskınının Kosova Özel Savcısı Ofisi tarafından yürütülen incelemeler ve soruşturmaların bir parçası olduğu belirtildi. TSİ 17.00 sularında başlayan operasyonların, Ulaştırma Bakanı Fatmir Limaj'ın rüşvet ve ihalelere fesat karıştırma olaylarına karıştığı iddiaları nedeniyle yapıldığı ileri sürüldü.

Polis baskınının, Priştine Uluslararası Havaalanı'nın özeleştirilmesine yönelik 3 yabancı şirketin ihale tekliflerinin açıldığı Başbakanlık'taki toplantıda Bakan Limaj konuşma yaparken düzenlendiği belirtildi. Polis baskını devam ederken, Kosova Başbakanı Hashim Thaçi ve ABD'nin Priştine Büyükelçisi Christopher Dell arasında acil görüşme yapıldığı açıklandı. Toplantıda bazı ülkelerin büyükelçilerinin de hazır bulunduğu öğrenilirken, Ulaştırma Bakanı Fatmir Limaj'ın Başbakanlık'ta bulunduğu gelen haberler arasında.

Kosova İçişleri Bakanı Bajram Rexhepi yaptığı açıklamada, düzenlenen polis baskınının kime yönelik olduğu konusunda henüz bir bilgiye sahip olmadıklarını, kendisinin organize suçlar ve rüşvete karşı mücadeleyi desteklediğini belirtti.