'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' Bölge Finali

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Programı" kapsamında uyguladığı ve bu yıl 7

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Programı" kapsamında uyguladığı ve bu yıl 7.'si düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasının, Adana'da gerçekleştirilen bölge finalinde Antalyalı kadın çiftçiler sevinen taraf oldu.
Yarışma öncesi açılış konuşması yapan Tarım İl Müdürü Fikret Coşkun, "Tarımsal üretimin her aşamasında emeği olan kadınlarımızın ekonomik ve sosyal açıdan donanımlı olması kırsal kalkınma açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.
Tarım ve Köyişleri bakanlığı Kadın Çiftçiler Daire Başkanı Cemil Güzel ise "Kırsal alanda yürütülen Yayım ve eğitim çalışmalarının, tarımsal verimliliği artırmak ve kırsal kalkınmayı hızlandırmak için insan kaynaklarını geliştirmek amacında olduğunu" söyledi. Açılış konuşmalarının ardından Adanalı müzisyen Ali Turaç mini bir konser verdi.
Akdeniz bölgesinden 9 ilin katıldığı bölge finaline 15 sorudan 13'üne doğru yanıt vererek birinci olan Antalyalı Birgül Sarı ve Sevim Parlak ikilisi damga vurdu. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Adana, Antalya, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin, Gaziantep, Niğde ve Kilis illerinde daha önce yapılan yarışmalarda başarılı olan kadın çiftler katıldı. Gaziantepli yarışmacıların 2. olduğu yarışmada Adana'yı temsil eden kadın çiftçiler 3.'lükle yetindi. 1. olmayı beklerken
ikinci olan Gaziantep ekibi sonuçlar açıklandığında gözyaşlarını tutamadı. Dereceye girenler ödüllerini Vali İlhan Atış'ın elinden aldı.
Öte yandan yarışmanın sunucusu tarafından program akışı içerisinde okunması planlanan Nazım Hikmet'in Kadınlarımız adlı şiirinin önce bir bölümü sansürlendi, daha sonra fırsat bulunamadığı gerekçesiyle hiç okunmadı. Şiir'de üstü çizilen bölümlerin hangi standartlara göre belirlendiği ise öğrenilemedi.