İzmir'e korku salan seri katil yakalandı

İzmir'de banka memuru Esra Yaşar, üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla ve travesti Mustafa H.'nin başına sıkılan tek kurşun ile öldüren seri katil, Muğla'nın Bodrum ilçesinde yakalandı.

İzmir'de 3 gecede 3 kişiyi 7,65 milimetre silahla öldüren seri katil bu sabah erken saatlerde Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir otomobilin içinde yakalandı.

Zanlı ilk ifadesinde suçunu itiraf etti ve para için öldürdüğünü söyledi.

Üst aramasında 4 bin Euro ve pasaport çıkan zanlının Yunanistan üzerinden yurt dışına kaçmayı planladığı üzerinde duruluyor. Polis, kent halkına korku dolu günler yaşatan katili görgü tanıklarının ifadesine dayanarak çizdiği bu robot resimle arıyordu.

İzmir'in Balçova ilçesinde bankacı Esra Yaşar ve üniversiteli Ayşe Selen Ayla ile Konak'da aynı yöntemle 'Azra' takma adlı transseksüel 30 yaşındaki Mustafa Has'ı başından vurarak öldüren seri katil İzmir'den giden özel bir ekip tarafından Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yakalandı. Bir otomobilin içinde yakalanan zanlının kaldığı otelin odasında da bir silah bulundu. Sorgulanmak üzere Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen katil zanlısının kimliği hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yapılan üst aramasında 4 bin Euro para ve pasaport bulunan zanlının Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası üzerinden yurtdışına kaçmayı planladığı tahmin ediliyor.

3 kardeşi gözaltında

Bu arada Bodrum'da yakalanan zanlının İzmir'de yaşayan 3 kardeşi de gözaltına alındı.

ZANLI PANSİYONDA UYURKEN YAKALANDI

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Bodrum'da yakalanan zanlının ifade işleminin ardından İzmir'e gönderileceğini söyledi.

Altıparmak, Muğla ve İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa düzenlenen operasyonla Muğla'nın Bodrum ilçesinde yakalanan zanlının ifade işlemlerinin sürdüğünü belirtti.

''Zanlı ilk ifadesinin ardından, olayların yaşandığı İzmir'e gönderilecek. Bu olayda, İzmir ve Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri başarılı bir çalışma sergilediler'' diyen Altıparmak, olayla ilgili soruşturmanın geniş kapsamlı olarak sürdürüldüğünü ifade etti.

Emniyet Müdürü Kadir Ay ise zanlının dün Bodrum ilçesine gelerek, bir pansiyona yerleştiğinin tespit edildiğini aktararak, ''Bu gelişme üzerine İzmir ve Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon kararı aldı. Zanlı, kaldığı pansiyonda uyurken yakalandı. Polis ekiplerine herhangi bir mukavemet gösteremedi. Zanlının üzerinden çıkan para ve pasaportla ilgili araştırmalar sürüyor. Zanlının odasında yapılan aramada ele geçirilen maktullere ait bazı eşya da inceleniyor'' diye konuştu.

3 OLAYDA DA AYNI SİLAH

İzmir'de işlenen cinayetlerin zanlısı olarak Bodrum'da yakalanan H.A'nın üzerinde ele geçirilen tabancanın balistik incelemesinin yapıldığı ve inceleme sonunda silahın 3 cinayette de kullanıldığının belirlendiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Bodrum'da yakalanarak İzmir'e getirilen zanlı H.A'nın üzerinde bulunan tabanca, balistik inceleme için Kriminal Laboratuvara gönderildi.

Tabancanın balistik incelemesinde, silahın 3 cinayette de kullanıldığı kesinleşirken, konuyla ilgili hazırlanan rapor da İzmir Emniyet Müdürlüğüne gönderildi.