iPhone 4G yüzünden polisler evini bastı

iPhone 4G yüzünden evlerini polis bastı ve bilgisayarlarına el konuldu...

iPhone 4G yüzünden polisler evini bastı
Kayıp iPhone 4G HD'yi bulan Gizmodo, dertler deryasından bir türlü çıkamıyor. Herhalde şimdi "Keşke iPhone 4G'yi bulup resimlerini internette yayınlamasaydık." diyorlardır.

iPhone haberlerinin ve incelemesinin editörü Jason Chen'in geçtiğimiz Cuma günü çok ciddi bir gelişme ile karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı. Chen evde yokken polis Chen'in evine baskın düzenledi ve 4 bilgisayar ile 2 sunucuya el konuldu. Polis, arama ve el koymaların arama emri ile, yasalara uygun biçimde yapıldığını açıkladı.

Gizmodo ise, arama emrine rağmen, bilgisayarlara el konulmasının yasal olmadığını iddia ediyor. Gizmodo'nun sahibi Gawker Media'nın Genel Müdürü Gaby Darbyshire, yaptığı açıklamada, iPhone olayında kendilerinin hiçbir suçu olmadığını söyleyerek, arama ve el koymaları eleştirdi, polisi yasal olmayan bir iş yapmakla, ciddi biçimde suçladı.

Peki ya sonuç? Şimdilik ortaya çıkan net bir şey yok. Ama öyle görünüyor ki, Gizmondo'nun ballandıra ballandıra yaptığı haberler yakın gelecekte başına çok fazla iş açabilir...