Cihan Haber Ajansı Gündemi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, anayasa değişikliği teklifine ilişkin son maddeler görüşülecek ve 1. tur görüşmeler tamamlanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, anayasa değişikliği teklifine ilişkin son maddeler görüşülecek ve 1. tur görüşmeler tamamlanacak. (11.00)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde Azerbaycan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasıf Talibov, Brezilya Savunma Bakanı Nelson Jobim ile Hırvatistan Dışişleri Bakanı Jandrokoviç'i ayrı ayrı kabul edecek. (15.00/16.15/18.00)

Avustralya Genel Valisi Ouentin Bryce, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından resmi törenle karşılanacak. Gül ile Bryce başbaşa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Gül ayrıca konuk Genel Vali Bryce onuruna konutta akşam yemeği verecek. (10.30/10.45/11.05/11.45/19.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avustralya Genel Valisi Ouentin Bryce ile resmi konutta görüşecek. (14.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Jandrokoviç ve Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Sven Alkalaj ile üçlü görüşmede bulunduktan sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. (11.15 /12.30/15.45)

Brezilya Savunma Bakanı Nelson Jobim, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile görüşecek. (10.30)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ''Yeni Hal Yasası'' konusunda bilgilendirme toplantısı yapacak. (10.30)

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla, Türkiye, İran, Irak ve Suriye arasındaki Çevre ve Meteoroloji alanında işbirliği toplantısı gerçekleşecek. (10.30)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, basın toplantısı düzenleyecek. (11.30)

İzmir'de 3 gün üst üste 3 kişinin öldürülmesi ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Taksim'de yapılacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 'İl Güvenlik Kurulu' toplantısı yapılacak. (14.00)

Kars Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik vitaminli gıdaların öğretilmesi amacıyla Vitamin Baba adlı tiyatro gösterisi sergilenecek. (20.00)

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteği ili yapılan Su ve Deniz Ürünleri İşletmesi'nin açılışlı yapılacak. (11.00)

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Sabancı Vakfı'nın işbirliğiyle bu yıl 12'incisi düzenlenen "Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali" bugün yapılacak sokak tiyatrosu ile Adanalı sanatseverlere veda ediyor. (20.00)

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kadın çiftçiler yarışıyor' yarışmasının bölge finalleri Adana'da yapılacak. (14.00)

Hırvatistan Dışişleri Gordan Jandrokoviç Devlet bakanları Bakanı Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış ile ayrı ayrı görüşecek. (16.30/17.15)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ettikten sonra 1. Yöresel Ürünler Fuarı'nın açılışına katılacak.(10.20-11.00)

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük 'Enerji Güvenliği: Dünya ve Türkiye' konulu panele katılacak. (09.45)

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Toplantısı'na konuk olacak. (15.00)

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu yarın yapılacak Türkiye-Yunanistan Siyasi İstişareleri toplantısı için Atina'ya gidecek.

Malezya-Türkiye Diyalog Derneği ile Malezya'daki Kedah İnsaniyah Üniversitesi arasında eğitim ve öğretim konusunda ortak çalışmayı ön gören protokol imzalandı. Protokole göre Kedah İnsaniyah Üniversitesi'nden her yıl 35 tıp fakültesi öğrencisi eğitim için Türkiye'ye gönderilecek.

AVRASYA FEED

Kırgızistan'ın devrik Cumhurbaşkanı Askar Akayev'in kızı Bermet Akayeva ülkesine dönmek istediğini söyledi. Kazakistan'ın Almatı kentinde düzenlenen Avrasya Medya Forumu'na katılan Bermet Akayeva, Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevapladı. Almatı

Türkmenistan'da "Kalkan 2010" isimli askeri tatbikat düzenlenecek. Tatbikatı, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un da izlemesi bekleniyor. Aşkabat

Kırgızistan'da geçici hükümet Anayasa taslağını açıkladı. Bişkek

SPOR

Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında Diyarbakırspor ile karşılaşacak Beşiktaş, maçın hazırlıklarına devam edecek (10.30)

Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında Eskişehirspor'u ağırlayacak lider Fenerbahçe, Eskişehirspor maçının hazırlıklarını sürdürecek.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) eski Başkanı Sinan Erdem Kanyon Otel'de düzenlenen toplantıda anılacak (18.00)

Bursaspor'lu futbolculardan Ozan İpek ve Sercan Yıldırım, Kent Meydanı AVM'de düzenlenen imza gününde taraftarlarla buluşacak. (13.00-15.00)

Bursaspor'un 1975 yılındaki efsane kadrosu, Özlüce Tesisleri'nde bir araya geliyor. Efsane kadro, "Bursaspor Tarihçesi" kitabının tanıtımının ardından A Takım oyuncularıyla da bir araya gelerek moral verecek. (14.00-16.00)