BUNİMO'nun matematik dahileri ödüllerini aldı

Bursa Nilüfer İlköğretim Matematik Olimpiyatları'nda (BUNİMO) dereceye giren ilköğretim okulu (İÖO) öğrencilerine ödülleri törenle verildi.

Özel Ni

Bursa Nilüfer İlköğretim Matematik Olimpiyatları'nda (BUNİMO) dereceye giren ilköğretim okulu (İÖO) öğrencilerine ödülleri törenle verildi.

Özel Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen olimpiyatlar, 17 Nisan'da gerçekleştirilmişti. Yarışmanın 9 Ocak'ta yapılan birinci basamak sınavına Bursa ve ilçelerinden 225 okuldan toplam 4 bin 750 öğrenci katılmıştı. Özel Nilüfer Yıldırım İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ödül törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, belediye başkanları, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenleri ile dereceye giren öğrenciler ve velileri katıldı.

Özel Nilüfer Liseleri Okul Müdürü Servet Yılar, 2010 TÜBİTAK İlköğretim Matematik Olimpiyatları'na hazırlık amacını taşıyan bu sınava 5, 6, 7 ve 8. sınıflardan birinci aşamada başarılı olan 100'er öğrenci katıldığını belirtti. Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Zahit Gümüşoğlu ise BUNİMO'da çok sayıda öğrencinin boynuna madalya takarak, bu alanda çalışma yapan okul, öğretmen ve öğrencileri yüreklendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, birincilere ödüllerini verirken yaptığı değerlendirmede, çağın hızlı bir şekilde değiştiğini belirtirken eğitimin de buna ayak uydurması gerektiğine vurgu yaptı. Hızlı değişimde öğrencileri bekleyen önemli meselelerin bulunduğuna işaret eden Gülsar, şöyle konuştu: "Bunların başında da üniversiteyi kazanmak ve iş bulabilmek var. Öğrencilerimize rekabet gücünü kazandırabilmek için çok kaliteli eğitim sunmamız gerekiyor. Bu da yapılan bu organizasyonlarla ivme kazanacaktır. Yarışma öğrenciler ve bizim için şöyle önemli. Yaklaşık 240 kişiye ödül verildi. Aslında bu ödül 4 bin 750 kişiye verilmiş sayılır. Bence bunların hepsi birinci, cesaret edip bu yarışmaya katılmışlar. Ben bütün öğrencilerimizi kutluyorum."

BUNİMO Matematik Olimpiyatı'nda İnegöl Vehbi Koç İlköğretim Okulu en başarılı olarak seçildi. İkinciliği Nilüfer Canaydın İlköğretim Okulu alırken, üçüncülüğü ise Yıldırım Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu elde etti. Törende ilk 10'a giren öğrenciler altın madalya ve sertifika ile ödüllendirildi. 11 ile 30 arasına girenlere gümüş madalya ve sertifika verilirken ve 31 ile 60 arasına giren öğrenciler ise bronz madalya ve sertifika almaya hak kazandı.

Törende ayrıca birinci olan öğrenci ve öğretmenine 1 cumhuriyet altını ile 1 bilgisayar ve lazer yazıcı hediye edildi. İkinci ve öğretmenine yarım altın ve 1 bilgisayar, üçüncü öğrenci ve öğretmenine ise çeyrek altın ve lazer yazıcı hediye edildi. Ödüllerini alan öğrenciler toplu olarak fotoğraf çektirdi.

BUNİMO'DA İLK 3'E GİREN ÖĞRENCİLER

Beşinci sınıflar:

1- Burak Atik (Nilüfer Ali Karasu İÖO)

2- Aybeniz Yağmur Temirtaş (Yıldırım Namık Kemal İÖO)

3- Hasan Murtaz Kolomuç(Mudanya Mütareke İÖO)

Altıncı Sınıflar:

1- Barış Sen(Karacabey Cumhuriyet İÖO)

2- Mert Yoğurtçu(Osmangazi 23 Nisan İÖO)

3- Beyza Kalkanlı(İnegöl Vehbi Koç İÖO)

Yedinci Sınıflar:

1- Cüneyt Musaoğlu(Yıldırım Yahya Kemal Beyatlı İÖO)

2- Berkay Keskin(Osmangazi Sakarya İÖO)

3- Sena Ardıç(İnegöl Müşerref-Muzaffer Samda İÖO)

Sekizinci Sınıflar:

1- Kübra Gülcan(Nilüfer Canaydın İÖO)

2- Görkem Tükenmez(Mustafakemalpaşa Sınav İÖO)

3- Muhammet Gengiz(Yıldırım Mehmet Akif Ersoy İÖO).