Adli Tıp Kurumu'nda tehdit edildim

Star TV Ana Haber Sunucusu Uğur Dündar yıllar önce Adli Tıp Kurumu'nda tehdit edildiğini anlattı.

Adli Tıp Kurumu'nda tehdit edildim
Geçtiğimiz yıl Siirt'te yaşanan bebek yaştaki cocukşara tecavüz ve cinayet olaylarının açığa çıkmasının ardından Doç Dr. Ayten Erdoğan'ın çocuklara yönelik cinsel istismar ve çocuk suçlularla ilgili yaptığı çarpıcı açıklamaların bir kısmını yayınlayan Uğur Dündar bu görüntüler sonrasında yaptığı açıklamada "Cevaplanması gereken soru şu; peki Adli Tıp Kurumu neden bir türlü çağdaş bir yapıya kavuşturulamıyor?" ifadelerini kullandı.

Yönelttiği soruyu kendisi cevaplayan Dündar, "Bunun nedeni derinlerde, derin deblet anlayışında yatıyor sevgili seyirciler. O uzun soğuk savaş yıllarında sadece sol dünya görüşüne sahip oldukları için komünistlikle suçlanan kişilere yapılan işkenceler sonucunda hayatını kaybedenlerin dosyaları hep işkenceciler lehine sonuçlandırıldı. Bazı dosyalarda devlet öyle istediği için sümen altı edildi. Raporların altında imzası bulunanlar devlete yaptıkları bu hizmetlerin karşısında her türlü yolsuzluğu yapma hakkını kendilerinde gördüler" diye konuştu.

Ardından kendi hayatının anlatıldığı bir kitabın çıktığını dile getiren Dündar, haberleri nedeniyle Türkiye'de çok büyük bir üne sahip Adli Tıp Profesörü tarafından Adli Tıp Kurumu'nda tehdit edildiğini öne sürerek bu bilgilerin o kitapta yer aldığını kaydetti.

İŞTE DÜNDAR'IN SÖZLERİ