39 BDP'li hakkında suç duyurusu

39 BDP üyesi hakkında Kars Emniyet Müdürlüğü Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

39 BDP'li hakkında suç duyurusu
39 BDP üyesi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 13 Nisanda Faikbey Caddesi'ndeki at heykelinin önünde BDP İl Başkanlığınca "yasa dışı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlendiği" iddia edildi.
Yürüyüşe 150 kişinin katıldığı ifade edilen açıklamada, BDP Kars İl Başkanı tarafından basın açıklamasının okunduğu açıklama sırasında grup tarafından dövizler de açıldığı söylendi.

Ahmet Türk'e gerçekleşen saldırının ardından 13 Nisan'da Kars'ta gerçekleşen protesto eylemi için yapılan suç duyurusu için yapılan açıklamada suça dair somut veriler ise yer almıyor. Açıklamada ''Kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılan 37'si erkek 2'si kadın olmak üzere 39 kişinin kimlikleri tespit edildi. 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunularak tahkikat devam etmektedir'' deniliyor.

sol