Okullarda Toplu Beslenme Semineri

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve ortaöğretim okulu öğretmen ve idarecilerine yönelik "Okullarda Toplu Beslenme" konulu seminer verildi.

Okullarda Toplu Beslenme Semineri
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve ilköğretim ile ortaöğretim okullarına yönelik olan seminer gerçekleştirildi.
Milas İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu'nda yapılan ve her okulundan bir öğretmen ile bir idarecinin katıldığı seminer Milas Güre Lök Sağlık Meslek Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Ülkiye Saguş tarafından verildi. Okullarda Toplu Beslenme, obezite, kemik erimesi (osteoporoz) konularının bahsedildiği seminerin tüm Türkiye genelinde yapıldığını belirten Saguş, bu seminerin Muğla'da 3 formatör tarafından verildiğini kendisinin sorumluluk alanın ise Milas, Kavaklıdere ve Muğla-Merkez olduğunu söyledi. Kahvaltılarda çay içmekten vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Soguş, doğru beslenme konusunda: "Ayran için. Garnitür olarak kızartma yerine çiğ sebzeler tüketin. Ketçap ve mayonez gibi soslardan kaçının. Kızartma yerine ızgara ve fırınlanmış ürünler tüketin. Günde 2-3 su bardağı süt veya yoğurt ve 1 porsiyon peynir tüketin" dedi.
Seminerde; sağlıklı beslenme ve okul kantinleri, yeterli ve dengeli beslenme, besin öğeleri ve vücuttaki görevleri, beslenme eksikliğinde ne gibi sağlık problemleriyle karşılaşılacağı, besin öğelerinin ne kadar alınacağı, obezite nedir-nasıl önlenmesi gerektiği-tedavisi, facefood, okul kantinlerinin sağlıklı hale getirilmesi gibi konulardan bahsedildi.