Obama, Erdoğan'a teşekkür etti

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye'nin gelecek yıl Girişimcilik Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağını belirterek, "Başbakan Erdoğan'a, Türk iş dünyası lid

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye'nin gelecek yıl Girişimcilik Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağını belirterek, "Başbakan Erdoğan'a, Türk iş dünyası liderleri ve halkına, yardımları için teşekkür ederim" dedi.

Bu yılki Girişimcilik Zirvesi Washington'da düzenleniyor. Obama'nın katılarak konuşma yaptığı zirvede, ABD ile İslam dünyası arasındaki ilişki öne çıktı. Obama, "Birçok ortak yönümüze rağmen ABD ve İslam dünyası halklarının sık sık yanlış anlamaya kurban gittiğini bildiğimiz için buradayız. İşte bu yüzden Kahire'ye gittim ve ABD ile Müslüman haklar arasında karşılıklı çıkar ve saygı temelinde yeni bir başlangıç çağrısı yaptım. Bunun bir yıl ya da birkaç yıla sığmayacağını biliyordum. Ancak aynı zamanda bunu gerçekleştirmek için hepimizin sorumluluk sahibi olduğunu da biliyordum" dedi.

Afganistan, Irak ve Filistin sorunlarına da değinen Obama, dünyanın her yerinde adalet için çalışacaklarını söyledi. Sadece siyasi ve sosyal olarak değil, ekonomik olarak da İslam dünyası ilişki içinde bulunduklarını anlatan Obama, G20'de Türkiye, Suudi Arabistan, Hindistan ve Endonezya gibi ülkelerin de bulunduğuna vurgu yaptı. Bu anlamda girişimciliğin ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Barack Obama, İslam dünyası ile ABD arasındaki ticaretin arttığını ifade ederek, "Tüm bu ticarete rağmen, miktar neredeyse ancak bizim Meksika ile olan ticaretimiz kadar. Yani beraberce yapacağımız daha çok şey var" diye konuştu.

Silikon Vadisi'nde görev yapan yüksek teknoloji liderlerinin tecrübelerini Ortadoğu, Türkiye ve Güneydoğu Asya ülkeleri ile paylaşacağını aktaran Obama, şunları söyledi: "Son olarak burada, bu zirvede ortaya koyduğumuz şeyin burada bitmeyeceğini duyurmaktan gurur duyarım. Washington'da da bu haftaki toplantılar ve önümüzdeki bölgesel konferanslar ile yeni bir girişimcilik ateşi yaktık. Bu gece, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Girişimcilik Zirvesi'ne gelecek yıl ev sahipliği yapacağını duyurmaktan memnuniyet duyarım. Başbakan'a (Erdoğan), Türk iş dünyası liderleri ve halkına, bugün ortaya koyduğumuz hareketin devamını sağlamaya yardım ettikleri için teşekkür ederim."