Mahkemeden Ceza Yerine Tedavi

Samsun'da üzerinde 5 paket esrar bulunan ve uyuşturucu ticareti suçundan tutuklanan şahıs, yargılandığı ilk mahkemede tahliye oldu ve tedavi olması şartı ile hapis cezasından kurtuldu.

Samsun polisinin ihbar üzerine bir ay önce üzerinde yaptığı aramada 5 paket, evinde ise 3 paket esrar ele geçirmesi üzerine uyuşturucu ticareti suçundan tutuklanan Mahmut Y.'nin (56) yargılanmasına başlandı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada kendini savunan Mahmut Y., "Uzun süredir alkol kullanıyorum ve alkol bağımlısıyım. Ancak alkolü bıraktım. Zaman zaman esrar içerim. Kesinlikte uyuşturucu ticareti yapmam. Ordu'nun Fatsa ilçesinde adını Mustafa olarak bildiğim bir kişiden 5 paket
halinde 150 TL'ye esrar satın aldım. Samsun'a gelince araçtan indikten sonra yakalandım. Ayrıca, evimde ele geçen esrarın yerini de ben gösterdim. Çok pişmanım. Bundan sonra uyuşturucu kullanmayacağım. Tedavi olmak istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, uyuşturucu ticareti suçundan kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı için Mahmut Y.'nin beraatine, uyuşturucu kullanmak suçundan ise tedavi olması şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi. Mahmut Y.'nin uyuşturucu tedavisi şartlarına uymaması halinde 1 ila 2 yıl arasında hapis cezası istemiyle yeniden yargılanacağı öğrenildi. Tahliyesine karar verilen Mahmut Y., mahkeme heyetine tedavi olacağına dair söz verdi.