Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze, İzcilik Federasyonu üyeleri ile Dominik Büyükelçisi Alexander De La Rosa Garabi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze, İzcilik Federasyonu üyeleri ile Dominik Büyükelçisi Alexander De La Rosa Garabito'yu, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (16.30/14.30/11.30)

Dünya Demokrasi Hareketi, '27 Nisan TSK Bildirisi'ni Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda protesto edecek. (12.00)

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği paketinin 23, 24. ve 25. maddeleri görüşülecek. (15.00)

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Personel Başkanlığı toplantısına katılacak. Yazıcı ayrıca, Nahçıvan Meclis Başkanı Vasif Talibov ile Gümrük Müsteşarlığı'nda görüşecek. (09.30/11.30)

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Raşid Muhammed Raşid ile DTM'de bir araya gelecek. (13.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da 'Türkiye Enerji Zirvesi-2010' kongresine katılacak. (09.30)

Meclis'te CHP ve BDP Grup toplantıları olacak. (13.30/12.30)

Giresun'un Dereli ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Astsubay Ahmet Eryılmaz, Kırıkkale'de toprağa verilecek.

Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Dışişleri Bakanlığı konutunda bir araya gelecek ve görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. (09.45/11.30)

Metro Group AŞ bünyesinde yer alan tüketici elektroniği mağaza zincirleri Media Markt ve Saturn, 2009 yılıı Türkiye cirolarını basın toplantısııyla açıklayacak. (10.00)

Çalık Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Çalık, yapacağı basın toplantısıyla yeni ürünlerini tanıtacak; ayrıca 2010 hedeflerini kamuoyuyla paylaşacak. (10.30)

ING Bank, bankacılık sektörünün önde gelen isimlerini 'Özel Bankacılık' adlı organizasyonla bir araya getiriyor. (18.00)

Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Girişimi' üyeleri, 27 Nisan bildirisinin yıldönümünde Taksim'de el ele tutuşarak protesto eylemi gerçekleştirecek. (19.00)

27 Nisan e-muhtıra'nın yıldönümünde darbelere karşı 70 milyon adım koalisyonu üyeleri İzmir'de, darbe yandaşlarına karşı sivil muhtıra vermek üzere basın açıklaması yapacak. (12.30)

'Adalet Platformu' üyeleri, İstanbul Basın Müzesi önünde 27 Nisan bildirisini protesto edecek. (11.00)

Bursa'da; Genç Siviller, DSİP ve Mazlum-Der e-muhtıra'ya tepki olarak e-eylem ve ortak basın açıklaması yapacak. (13.00)

Suudi Arabistan'da düzenlenen Türk festivali izleniyor.

İngiltere de yaklaşan genel seçimler öncesi ünlü Amerikalı ve İngiliz aktivistlerden Jesse Jackson ve Simon Woolley Türk seçmenlere çağrıda bulundu. Her iki aktivist de Türkleri İngiltere de siyasi hayata daha fazla katılmaya çağırdı.

İngiltere'de yaşayan Azeri topluluğu, Karabağ Paneli düzenliyor. Panelde Karabağ sorunu masaya yatırılacak, çözüm önerileri üzerinde tartışılacak.

Katar Kültür, Sanat ve Miras Bakanı Dr. Hamad bin Abdülaziz Al-Kavariy, Türkiye'nin Araplar ve özellikle Katarlılar nezdinde çok özel bir yeri olduğunu söyledi. (Özel)

AVRASYA FEED

Türkmenistan, Dünya Türkmenleri Yayla Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Yayla Festivali büyük bir şenlikle başladı.

Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin, başbakan sıfatı ile ilk kez Ukrayna'yı ziyaret ediyor.

Özbekistan'da mayıs ayı başında yapılacak Asya Kalkınma Bankası'nın 43. Genel Kurul Toplantısı öncesinde başkent Taşkent'in sokakları bankanın afiş ve flamalarıyla donatıldı.

Brezilyalı çalıştırıcı Luiz Felipe Scolari, Özbekistan'da çalıştırdığı Bunyodkor'un yarın Asya Şampiyonlar Ligi'nde yapacağı 'ya tamam ya devam' niteliği taşıyan maç öncesi basın toplantısı düzenleyecek.

SPOR

Bursaspor Kayserispor maçı hazırlıklarını Özlüce tesislerinde yapacağı antrenmanla sürdürecek. (17.30)

Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında, Eskişehirspor'u konuk edecek olan Fenerbahçe, bu karşılaşmanın hazırlıklarına, yapacağı antrenmanla başlayacak. (18.00)