Çevre Tır'ı Düzcelilerle Buluştu

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından vatandaşa çevre eğitimi vermek amacıyla hazırlanan TIR'lar Türkiye'yi dolaşmaya devam ediyor. TIR'lardan bir tanesi de Düzce'ye geldi.

Çevre Tır'ı Düzcelilerle Buluştu
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çevre eğitimi vermek amacıyla hazırlanan 5 TIR, Türkiye'yi dolaşırken TIR'lardan bir tanesi de Düzce Atatürk Anıtı önünde öğrencilere çevre eğitimi verdi. Yapılan etkinlikle ilköğretim öğrencilerine okul bahçelerine dikmeleri için fidan dağıtıldı. Programa katılan Vali Yardımcısı İlhan Turgut, doğanın insanlar için önemine değinerek, "Özellikle çocuklarımıza güzel bir doğa armağan etmeliyiz. Yeşil alanların insanlar için önemini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle bu konuda bireyler olarak üzerimize düşen görevi yapmalıyız" dedi.
Tam donanımlı tırlar 22 Nisan - 18 Haziran 2010 tarihleri arasında Türkiye'nin 81 ilini ziyaret edecek.
Halkın çevre konularındaki bilgisini ve ilgisini artırmayı hedefleyen projenin hedef kitlesini öğretmenler, öğrenciler, yerel yönetim temsilcileri, meslek odaları ve küçük esnaf oluşturuyor.
Türkiye'yi çepeçevre dolaşacak araçlar 85 metrekare kapalı alana sahip. İçinde ve çevresinde çevre konusunda sunumların yapılacağı araçlarda, atık pil toplama kutuları yer alıyor. İsteyen kişilerin karbon ayak izlerini ölçtürebileceği araçlarda, gidilecek bölgeye göre Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çevre konusunda yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler de ziyaretçilere aktarılacak. Ayrıca atık geri dönüşümü konusunda hazırlanmış bilgilendirici kısa filmler izlenebilecek. Ziyaretçiler, talepleri doğrultusunda form doldurarak çevre gönüllüsü de olabilecekler.