Allavi: Hükümet biran önce kurulmalı

Irak'ın eski Başbakanı ve El Irakiye Listesi lideri İyad Allavi, Irak'taki seçimler sonrasında oluşturulacak yeni hükümetin kapsayıcı olması için mümkün olduğunca çabuk kurulması gerektiğini söyledi.

El Irakiye Listesi lideri İyad Allavi Rixos Otel'de düzenlenen, "Genel Seçimler Sonrası Irak" konulu toplantıya katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Allavi, seçimler sonrası koalisyon için bütün gruplara açık olduklarını belirtti. Bu çerçevede Başbakan ve Hukuk Devleti Koalisyonu'nun lideri Nuri El Maliki ile görüşmenin de gündemde olduğunu ifade eden Allavi, "Irak'ın hala ekonomik, güvenlik ve altyapı sorunları bulunuyor. Hükümetin oluşturulmasının ardından bu sorunlara eğilinmesi gerekiyor." dedi.

Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin karşılıklı çıkar ve toprak bütünlüğüne saygı ilkeleri çerçevesinde yürütüldüğünü belirten Allavi, terör örgütü PKK konusu hakkında da Irak topraklarının komşu bir ülkeye özellikle de Türkiye'ye saldırmak için kullanılamayacağını kaydetti.

Türkiye'nin Irak'a giden suyu kesmeyeceğini düşündüğünü ifade eden Allavi, Türkiye ile sadece su değil doğalgaz gibi diğer kaynakların kullanımıyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi.

Bir gazetecinin Kerkük'ün geleceği ile ilgili bir soruya karşılık Allavi, "Koalisyonların kimseyi dışlamadığını, seçimler sonrası hükümetin mümkün olduğunca çabuk ve kapsayıcı işler bir şekilde oluşturulması önemli." yanıtını verdi.