Akü'de 'İzolasyon' Semineri

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ile bir yalıtım firması tarafından düzenlenen seminerde izolasyon konusunda teknik bilgiler verildi.

AKÜ Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsü 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, Teknik Eğitim Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra sektör temsilcileri katıldı. Seminer, firma yetkilileri Erkan Ercan ve Raşit Ay tarafından verildi. Ercan, konuşmasında, zemin kaplamalarında kullanılan poliüre teknolojisi ile ilgili bilgi vererek, yüzey kaplama ve izolasyonunda öncelikle zemin etüdünün yapılarak, yüzeyin kir, yağ, pas ve benzeri maddelerden arındırılması gerektiğini
söyledi. Ercan, su depoları veya farklı yapılardaki kaplama ve izolasyonlarda nemin önemli bir sorun olduğunu ve bu durumda mevcut nemin giderilmesi gerektiğini belirterek, en kötü şartlarda nem bariyerleri sistemi ile sorunun çözülebileceğini söyledi.
Raşit Ay ise, izolasyon sistemlerinde nanoteknolojinin kullanımı ile ilgili bilgi aktardı. Seminer, düzenlenen kokteylin ardından firma yetkilileri tarafından açık alanda yapılan uygulamalar ile sona erdi. Seminer sonunda katılımcılara sertifika verildi.