UBP yeni başkanını seçecek

Kıbrıs'ta Derviş Eroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı kazanmasından sonra UBP'nin Genel Başkan koltuğu boşaldı. UBP'liler ise yeni başkanlarını seçmek için kollarını sıvadı.

UBP yeni başkanını seçecek
  UBP olağanü ; stü ; kurultayında genel başkanlık iç ; in adaylığı kesinleşen 4 kişi var . Parti Genel Sekreteri İrsen Kü ; ç ; ü ; k ' ü ; n yanı sıra , İç ; işleri ve Yerel Yö ; netimler Bakanı İlkay Kamil , Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif ve Bayındırlık-Ulaştırma Bakanı Hasan Taç ; oy &ldquo ; bu yarışta varız&rdquo ; derken , Başbakan Vekili , Dışişleri Bakanı Hü ; seyin Ö ; zgü ; rgü ; n ' şu ana kadar ö ; yle bir karar yok&rdquo ; demekle yetindi . Adayların tü ; mü ; , seç ; imi kaybetmeleri durumunda partiden istifa etmeyeceğini sö ; yledi .

Ulusal Birlik Partisi ( UBP ) Parti Meclisi ' nin gerç ; ekleştirdiği toplantı sonrasında genel başkanlık seç ; imi iç ; in 9 Mayıs ' ta yapılacak olağanü ; stü ; kurultayda birç ; ok isim yarışacak .

Parti Genel Sekreteri İrsen Kü ; ç ; ü ; k , İç ; işleri ve Yerel Yö ; netimler Bakanı İlkay Kamil , Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif , Bayındırlık-Ulaştırma Bakanı Hasan Taç ; oy gibi isimler kurultayda aday olacağını net olarak aç ; ıklarken , Hü ; seyin Ö ; zgü ; rgü ; n şu ana kadar bö ; yle bir karar vermediğini , Nazım Ç ; avuşoğlu ise , partilileriyle yaptığı değerlendirme sonrasında sonucun ortaya ç ; ıkacağını belirtti .

Kulislerde aday olacakları yö ; nü ; nde ismi geç ; en Şerife Ü ; nverdi ve Tü ; rkay Tokel ise , bö ; yle bir dü ; şü ; ncelerinin olmadığını aç ; ıkladı .
Henü ; z resmi adaylık başvuruları yapılmadı ancak , aday olmayı dü ; şü ; nenler , birlik ve bü ; tü ; nlü ; k iç ; erisinde devraldıkları parti bayrağını daha ileriye gö ; tü ; rme hedefini taşıyor .
Adayların bir diğer ortak gö ; rü ; şü ; ise , ü ; lkedeki en bü ; yü ; k sorunun ekonomik sıkıntıların olması ve en kısa zamanda halkın refaha kavuşması iç ; in tedbirlerin alınması yö ; nü ; nde .

Dr . Derviş Eroğlu ' nun Cumhurbaşkanlığı ' na seç ; ilmesinden sonra boşalan Genel Başkanlığın doldurulmasıyla ilgili 9 Mayıs ' ta Atatü ; rk Spor Salonu ' nda saat 10 . 30 ' da yapılacak Olağanü ; stü ; Kurultay ' da yaklaşık bin 200 delegenin oy kullanması bekleniyor .

Sö ; z konusu seç ; ime adaylığını koymayı dü ; şü ; nen isimler , UBP Genel Başkanlığı gö ; revine seç ; ilmeleri halinde parti ve ü ; lke iç ; in neler yapmayı planladıklarını KIBRIS ' a anlattı .

Kü ; ç ; ü ; k : Ö ; ncelik yerel seç ; imler

UBP Başkan Vekili ve Genel Sekreteri İrsen Kü ; ç ; ü ; k , kurultaya aday olduğunu aç ; ıklayarak partinin genel sekreteri olduğunu ve Dr . Derviş Eroğlu ' nun cumhurbaşkanı seç ; ilmesi sonrasında partinin genel başkan vekilliğini yü ; rü ; ttü ; ğü ; nü ; belirtti .
Yıllardır parti kademelerinde ve hü ; kü ; metlerde hizmet verdiğini anımsatan Kü ; ç ; ü ; k , partinin kuruluşundan beri ç ; alışmalarını sü ; rdü ; rdü ; ğü ; nü ; sö ; yledi .
Kü ; ç ; ü ; k , uzun zaman ilç ; e başkanlığı gö ; revi yaptığını , genel sekreterlik gö ; revinin de parti iç ; erisinde ikinci kez olduğuna dikkat ç ; ekerek ö ; nü ; mü ; zdeki dö ; nemde hem partiye , hem de ü ; lkeye daha aktif bir hizmet verebilme dü ; şü ; ncesi iç ; erisinde olduğunu ifade etti .
Kurultayda kazanması halinde ö ; ncelikle partinin yerel seç ; imlerde başarılı olması iç ; in ç ; alışacağını belirten Kü ; ç ; ü ; k , bu adımdan sonra yeni bir hü ; kü ; met oluşumu ve kurultaydan sonra parti iç ; erisinde birlik ve bü ; tü ; nlü ; ğü ; n sağlanmasının ö ; nemine değindi .
Kü ; ç ; ü ; k , bu sü ; reç ; ten sonra koalisyon hü ; kü ; meti dö ; neminin de başlayacağı ve bö ; yle bir dö ; nemde de deneyimli parti başkanına ihtiyaç ; olduğunu ifade ederek , &ldquo ; Koalisyon ayrı deneyim isteyen bir dü ; zendir&rdquo ; dedi .

Kü ; ç ; ü ; k , kasım ayında da partinin olağan kurultayının yapılacağını anımsatarak , partinin yeniden yapılanması , ö ; rgü ; tlenmesi ve yenilenmesi bakımından aktif bir dö ; neme girileceğini sö ; yledi .

UBP ' nin kurultaydan sonra da hü ; kü ; meti taşıyacak parti olacağına işaret eden Kü ; ç ; ü ; k , ü ; lkedeki sorunları da dikkate alacaklarını kaydetti .
Kü ; ç ; ü ; k , ö ; zellikle mali konularda ü ; lkenin bü ; yü ; k sıkıntı iç ; erisinde olduğuna dikkat ç ; ekerek , ekonomik konularda tedbir alınmasının ö ; nemine işaret etti .
Bü ; tç ; e ve KTHY ' deki sıkıntıların da gö ; z ardı edilemeyecek bir ö ; neme sahip olduğunu belirten Kü ; ç ; ü ; k , bu konuların da gü ; ndeme getirilerek , Ankara ile birlikte ç ; ö ; zü ; mler ü ; retilebileceğini sö ; yledi .

Kurultayda seç ; imi kaybetmesi halinde partiden ayrılmasının sö ; z konusu olmadığının altını ç ; izen Kü ; ç ; ü ; k , parti iç ; erisinde birlik ve beraberliğin ö ; nemine değindi .
Kü ; ç ; ü ; k , kurultay sonrasında herhangi bir kişinin partiye kü ; smesinin mü ; mkü ; n olmadığını belirterek , bu konuda herhangi bir endişe taşımadığını sö ; yledi .

Kamil : Yeni dö ; nem başlatılmalı

İç ; işleri ve Yerel Yö ; netimler Bakanı İlkay Kamil de , UBP kurultayında aday olacağını belirterek , hedefinin partiyi daha ileriye taşımak olduğunu belirtti .
UBP ' nin kö ; klü ; bir parti olduğuna dikkat ç ; eken Kamil , partiyi her zaman iktidara taşımanın en bü ; yü ; k hedefleri olduğunu sö ; yledi .
Kamil , UBP ile bü ; tü ; nleşen bir kişi olduğunu belirterek bu dö ; nemde partide birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini sö ; yledi .
İlk amacının bu yarışta UBP ' yi bir bü ; tü ; n olarak ç ; ıkarmak olduğunu anlatan Kamil , arkadaşlarıyla birlikte partiyi hakkı olan yerlere taşımayı hedeflediklerini belirtti .
KKTC ' de ekonomik sorunların gü ; n geç ; tikç ; e ağırlaştığına dikkat ç ; eken Kamil , ü ; lkede birç ; ok sorun bulunduğunu ve bunların halkı etkilediğini ifade etti .
Kamil , ekonomiden başlamak ü ; zere ü ; lkede idari yö ; nden de sorunlar olduğuna dikkat ç ; ekerek , devletin pek ç ; ok biriminde ihtiyaç ; duyulan yenilikleri getirmek suretiyle , yeni bir dö ; nem başlatma gereği duyduğunu belirtti .
Kamil , kurultayda UBP ' nin delegelerinin değerlendirme yapacağını belirterek , onların sağduyusuna olan inancını vurguladı .
Kamil , seç ; imi kaybetmesi halinde partiden ayrılma gibi bir durumun sö ; z konusu dahi olmayacağının altını ç ; izdi . UBP ' de her zaman bayrak yarışlarının olduğuna işaret eden Kamil , amaç ; larının partinin yarınlarını ve menfaatlerini korumak olduğunu belirtti .
Kamil , UBP ' nin birlik ve beraberlik iç ; erisinde bu yarışı sonlandıracağına olan inancını ifade etti .

Kaşif : Deneyim ve tecrü ; bem var

Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif de , UBP Genel Başkanlığı iç ; in aday olabileceğini belirterek partiyi daha ileriye ve aldıkları bayrağı daha yü ; kseğe taşımak olduğunu belirtti .
Deneyim ve tecrü ; besiyle bu gö ; revi yü ; rü ; tebileceğine inanan Kaşif , kazandığı taktirde partiyi yü ; celtmek ve ü ; lkenin sıkıntılarını aşmak iç ; in her tü ; rlü ; girişimi yapacağını sö ; yledi .

Kaşif , ü ; lkedeki en ö ; nemli sorunun ekonomi olduğuna işaret ederek ekonomik refahın bir an ö ; nce sağlanması gerektiğini ifade etti .
Ekonominin ardından eğitim , sağlık ve diğer birimlerde sıkıntılar olduğunu dikkat ç ; eken Kaşif , bunları sıraya koyarak hepsinin ü ; stesinden gelmeyi hedeflediğini belirtti .
Kaşif , seç ; imi kaybetmesi halinde partiden ayrılma gibi bir durumun olmadığını sö ; yleyerek , partideki bü ; tü ; nlü ; ğe vurgu yaptı .

Taç ; oy : Ü ; lkenin gelişimine katkı koyacağım

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taç ; oy da , Genel Başkanlık gö ; revine aday olacağını aç ; ıkladı .
Yıllardır parti iç ; erisinde mü ; cadele verdiğini belirten Taç ; oy , diğer arkadaşları gibi bu demokratik hakkını kullanarak şansını demek istediğini sö ; yledi . Taç ; oy , halkına birç ; ok şey verebileceğine inandığını vurguladı .

Taç ; oy , seç ; imi kazandığı takdirde , ü ; lkede var olan politikaların geliştirilmesi ve ortaya konan parti politikalarına uygun şekilde hareket ederek ü ; lkenin gelişimine katkı koyacağı adımlar atacağını sö ; yledi .

KKTC ' ye olan inanç ; doğrultusunda Cumhurbaşkanı Dr . Derviş Eroğlu ' nun yapacağı girişimlere destek vererek , birlikte hareket etmenin kendisi iç ; in birinci ö ; ncelik olduğunun altını ç ; izen Taç ; oy , amaç ; larının halka hakkını verebilmek ve ileriye taşımak olduğunu belirtti .

Taç ; oy , ü ; lkede geç ; miş dö ; nemden kalma sorunlar olduğunu anımsatarak , kamu kuruluşlarının getirildiği ekonomik durumdan bahsetti .
UBP hü ; kü ; meti olarak geç ; en dö ; nem sorunları tek tek gö ; zden geç ; irerek , bazı ilklere imza koyduklarını ve projeler başlattıklarını ifade eden Taç ; oy , ç ; alışmaların devam edeceğini kaydetti .

Taç ; oy , seç ; imi kaybetmesi halinde partiden ayrılma gibi durumun sö ; z konusu dahi olamayacağını vurguladı .
Ç ; avuşoğlu : Partililerimle değerlendiriyoruz
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Ç ; avuşoğlu ise adaylık konusunda partililerle değerlendirme yaptığını belirtti .
Ç ; avuşoğlu , kısa sü ; re sonra partinin birlik ve bü ; tü ; nlü ; ğü ; iç ; in uygun karar neyse vereceklerini sö ; yledi .

Ö ; zgü ; rgü ; n : Şu ana kadar ö ; yle bir karar yok

Başbakan vekili Hü ; seyin Ö ; zgü ; rgü ; n ise , UBP Genel Başkanlığı iç ; in yapılacak kurultayda , genel başkanlık iç ; in adaylık konusunda henü ; z bir karar vermediğini belirterek , bir yıldır hü ; kü ; metin ü ; yesi olduğunu sö ; yledi .
Şu an Başbakan vekili olduğunu ifade eden Ö ; zgü ; rgü ; n , hü ; kü ; met sö ; zcü ; lü ; ğü ; gö ; revini de yü ; rü ; ttü ; ğü ; nü ; belirtti .
Ö ; zgü ; rgü ; n , hizmet etmeye devam edeceğini sö ; ylemekle yetindi ve adaylık konusunda herhangi bir işaret vermedi .

Tokel : Aday olamayacağım

Ç ; alışma ve Sosyal Gü ; venlik Bakanı Tü ; rkay Tokel , Olağanü ; stü ; Kurultay ' da başkanlığa aday olmayacağını belirterek henü ; z adayların netleşmediğini sö ; yledi .
Tokel , UBP ' nin birç ; ok kurultay geç ; irdiğini anımsatarak , hepsinden başarıyla ç ; ıktığını ifade etti .

Ü ; nverdi : Aday değilim

UBP Lefkoşa Milletvekili Şerife Ü ; nverdi , kurultayda aday olmayacağını aç ; ıklayarak , kurultayın demokratik bir şekilde olgunlukla başarılacağına olan inancını belirtti .
Adaylığın en doğal hak olduğunu ifade eden Ü ; nverdi , her bir kişinin donanımlı ve bilgili olduğunun altını ç ; izdi .
Ü ; nverdi , UBP ' de bu tip seç ; imlerin ç ; ok olduğunu ve saygın şekilde sonuç ; landığını sö ; yledi .