Santraç Şampiyonlarına Ödül

Türkiye Satranç Federasyonu Ortaca Temsilciliği ve Uğur Dershaneleri işbirliği ile düzenlenen Muğla 1. Gençlik Şöleni Satranç Turnuvası'nda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Santraç Şampiyonlarına Ödül
  Törene İlçe Kaymakamı Mustafa Gürdal , Belediye Başkanı Hasan Karaçelik , Garnizon Komutanı J . Kd . Üstğm . Cumali Tosun , Devlet Hastanesi Başhekimi Turgay Artun ve SARCED Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz İlhan ile davetliler katıldı .
Törende konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Ortaca Temsilcisi Cengiz Şatır ; " Türkiye Satranç Federasyonu ile Ortaca Uğur Dershanesi ' nin birlikte yapmış olduğu satranç turnuvası ödül törenine hoş geldiniz . 80 antrenör 23 hakem 1000 kadar lisanslı sporcusu ve yeterli malzemesi ile bölgemizin en güçlü satranç ekibine sahip olan ilçemiz , liglerde de 3 takım ile mücadele etmektedir . Bizi bu noktaya getiren , bu salonu tahsis eden ve malzemelerimizi alan Ortaca Belediyesi sayesinde geldik ; bu nedenle başta Ortaca Belediyesi Başkanı Hasan Kareçelik ' e federasyonum adına ve gençler adına teşekkür ederim . Belediye Başkanımızdan salon ile ilgili bazı taleplerimiz oldu . Bu taleplerimizin en kısa zamanda başkanımız tarafından karşılanacağına inancımız sonsuzdur . Ortaca ' yı satranç merkezi haline getirmek için farklı çalışma içine girmek zorundayız . Bizim öğrencilerimiz belli bir noktaya kadar gelip orada bekliyor ; bunun daha ileri noktalara gitmesi için , güçlü oyuncuların turnuvalara katılmasını sağlamak geçiyor . Bu nedenle turnuvaların maliyetlerini karşılayacak sponsorlara ihtiyacımız vardır . Bize sponsorluk yapmak için , diğer sporlar gibi pahalı değil . Her turnuvada 10 güçlü oyuncunun turnuvaya katılmasını sağlayarak , oyuncularımızı milli takıma taşımamız lazım . Bu gelecek oyuncuların talebi ise , sadece kalacak yer , yemek ve yol masraflarının karşılanması ; bu konuda yardımlarınızı talep ediyoruz " dedi .
Törende yapılan konuşmaların ardından turnuvada dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları İlçe Kaymakamı Mustafa Gürdal , Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve Garnizon Komutanı J . Kd . Üstğm . Cumali Tosun tarafından verildi .