Mhp'li Taner'den Soru Önergesi

MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

Mhp'li Taner'den Soru Önergesi
TBMM'ye emniyet mensuplarıyla ilgili olarak bir soru önergesi veren Taner, "Devletimizin bekasına, Türk Milletinin dirliğine, ülkemizin birlik ve beraberliğine, Cumhuriyete, demokrasiye ve hukuk düzenine karşı yapılan ve yapılacak her türlü legal ve illegal saldırılara karşı vücudunu siper eden Emniyet Mensupları Teşkilatının 165. yılını kutladığımız bir anda teşkilat mensuplarının sorunları içinden çıkılmaz bir hale gelmiştir. Özellikle büyük şehirlerde görev yapan ve emekli olmuş emniyet mensupları sorunları çözüm beklemektedir" dedi.
Bakan Atalay'a emniyet mensuplarından çalışanların ve emeklilerin özlük haklarında iyileştirme yapmayı düşünüp düşünmediklerini soran MHP'li Taner, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Emniyet Mensuplarımızın görev yaptıkları sürece ellerine geçen maaşlarının yarıdan fazlası yan ödeme tazminatlarından oluştuğundan bu ödemeler emekli maaşının tespitinde dikkate alınmadığından emeklilik müracaatı yaptıklarında maaşları yarı yarıya düşmektedir. Bu farklılığı gidermeye yönelik bir çalışmanız var mıdır? Ülkemizde çalışanı ve emeklisi arasında böylesine fark olan kamu kurumları hangileridir? 10 Nisan günü Emniyet mensuplarımıza yapılan konuşmalar o güne mahsus muydu? Bugün sözlerinizin arkasında mısınız? Polislerin ek göstergelerini yükseltmeyi düşünüyor musunuz? Emniyet teşkilatı 2559 sayılı polis vazife ve teşkilat kanununu 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı yasası 657 devlet memurları kanununa tabi olarak vazife yapmaktadır. Bu üç yasanın tek çatı halinde ki bir yasa da birleştirmeyi düşünüyor musunuz?"