Malatya'da Tar-gel Toplantısı Yapıldı

Malatya'da görev yapan Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) personelleri için Tarımsal Yayım ve Danışmanlık konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tarım İl Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen toplantıya katılan Tarım İl Müdürü Sayın Bestami Zabun yaptığı konuşmada, tarımsal yayımın önemini belirterek, "Artan nüfusu besleyebilmek için gıda üretiminde sürekli bir artış sağlanmaktadır. İnsanların temiz çevre ve sağlıklı gıda konusundaki duyarlılığının artırılması için tarımsal üretim de yeni teknolojilerin anlatılmasını ve kullanılmasını zorunlu kılmıştır. Bu bilgilerin çiftçiye mahallinde, zamanında, uygun tekniklerle TAR-GEL personelleri tarafından
yeterli düzeyde verilmesi çok önemlidir. Üretimde etkinliğin, tarımsal gelirin artırılması ve kırsal alanda hayat standardının yükseltilmesine yardımcı olacaktır. İlimize yeni atanan TAR-GEL personellerine atandıkları belde ve köylerdeki bina, büro, alet ekipman eksikliklerinin giderilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Şube Müdürü Mehmet Karınsız ise, tarımsal yayımın tanımını yaparak, yayımcının görevleri, yayım metotları, avantajları ve dezavantajları, toplantılar, çiftçi kursları, panel, demonstrasyonlar, tarla günleri, çiftçi gezileri, sergiler, teşvik müsabakaları hakkında bilgiler verdi.