İran Sınırında Bir Ölüm Daha

Van'ın Özalp ilçesinde, kaçak yollarla girdikleri İran topraklarından Türkiye'ye dönerken üzerlerine ateş açılan 3 Türk vatandaşından biri hayatını kaybetti, biri yaralandı

Van'ın Özalp ilçesinde, kaçak yollarla girdikleri İran topraklarından Türkiye'ye dönerken üzerlerine ateş açılan 3 Türk vatandaşından biri hayatını kaybetti, biri yaralandı. Bir kişinin de kayıp olduğu bildirildi.
Edinilen bilgiye göre olay, dün gece saat 20.00 sıralarında İran sınırında bulunan Özalp ilçesi Yukarı Balçıklı köyü yakınlarında meydana geldi. Akaryakıt kaçakçılığı yapmak amacıyla kaçak yollarla İran'a giren ve daha sonra Türkiye'ye giriş yapmak isteyen Erol Uğur (15), amca oğlu Ercan Uğur (25) ve Tarık Ket'in üzerine kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından ateş açıldı. Erol Uğur olay yerinde hayatını kaybederken, Ercan Uğur da yaralandı. Yaralı Ercan Uğur ve hayatını kaybeden Erol
Uğur'un cesedi, İran askerleri tarafından Yukarı Balçıklı köylülerine teslim edildi. Bu arada Tarık Ket'in ise İran askerlerince yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Yaralı Ercan Uğur, köylüler tarafından önce Özalp Devlet Hastanesi'ne, ardından da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Erol Uğur'un cenazesi de yapılan otopsinin ardından Yukarı Balçıklı köyünde toprağa verilirken, Çaldıran Kaymakamı Armağan Önal'ın bugün olay yerine giderek incelemelerde bulunacağı öğrenildi.
Özalp Kaymakamı Hüseyin Demirbaş ise İranlı yetkililerle görüşmelerinin devam ettiğini ve Tarık Ket ile ilgili bilgiye ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam ediyor.