İki ülke polisi el ele veriyor

Kontrollü Teslimat Kanunu'nun çıkmasıyla birlikte iki ülke arasında insan kaçakçılığı, uyuşturucu ve terör konularında ortak operasyon yapılmasının önündeki engeller kalktı.

  Tü ; rkiye-İran 3 ' ü ; ncü ; Uyuşturucu ile Mü ; cadele Başkanları Toplantısı geç ; tiğimiz gü ; nlerde Tahran ' da dü ; zenlendi . Emniyet Kaç ; akç ; ılık ve Organize Suç ; larla Mü ; cadele ( KOM ) Daire Başkanı Ahmet Pek ' in başkanlık ettiği heyette ; İstanbul Emniyet Mü ; dü ; r Yardımcısı Mehmet Likoğlu , Merkez Narkotik Şube Mü ; dü ; rü ; Oğuz Aydın , Ağrı KOM Şube Mü ; dü ; rü ; Mustafa Deniz ile Emniyet Amiri Ü ; mit Akciğer yer aldı . Zirvede alınan kararlar KOM Daire Başkanı Ahmet Pek ile İran Emniyet Genel Mü ; dü ; rü ; Tuğgeneral İsmail Mukaddem ve İran Uyuşturucu ile Mü ; cadele Genel Mü ; dü ; rü ; General Hosesein Abadi tarafından toplantı tutanağına geç ; irildi .

İKİ Ü ; LKE POLİSİ EL ELE VERİYOR

İran Emniyet Genel Mü ; dü ; rü ; Tuğgeneral Mukaddem , &ldquo ; Daha ö ; nce kontrollü ; teslimat kanunu İran ' da yoktu . Kanunun ç ; ıkmasıyla bu yö ; ndeki engeller ortadan kalktı . Bundan ö ; nce bazı aksaklıklar olduğunu kabul ediyoruz . Bu bir milat , bundan sonra en ü ; st seviyede bilgi alışverişi ve ortak operasyonlar olacak . Artık iki ü ; lke polisi elele vererek ' Balkan Rotası ' nı değiştireceğiz ' dedi . PJAK , sınır gü ; venliği , uyuşturucu ve insan kaç ; akç ; ılığının iki ü ; lkenin ortak sorunu olduğunu belirten Mukaddem , eroin ü ; retiminde Afganistan ' ın &ldquo ; kaynak ' , İran ve Tü ; rkiye ' nin de &ldquo ; gü ; zergah ' ü ; lkeleri olması nedeniyle doğrudan etkilendiğini ifade etti .

YAKIN ZAMANDA OPERASYONLAR ARTACAK


PKK/PJAK ' la mü ; cadelede şehitler verildiğine dikkat ç ; eken Tuğgeneral İsmail Mukaddem şö ; yle konuştu : &ldquo ; Bu ö ; rgü ; tlere karşı iyi bir bilgi alışverişi yapıyoruz ve ortak operasyonlar dü ; zenliyoruz . Ortak operasyonlar yapmazsak bu organizasyonları ç ; ö ; kertemeyiz . Bundan sonra her tü ; rlü ; yardım ve desteği bulunacağımızı taahhü ; t ediyoruz . Tü ; rkiye ile uyuşturucu alanında 180 konuda karşılıklı bilgi alışverişi yaptık . Yeni kanunla birlikte bu artarak devam edecek . &rdquo ; Toplantıda PKK/PJAK ' ın uyuşturucu kaç ; akç ; ılığı faaliyetleri konusunda sunulan raporda ise , ö ; rgü ; tü ; n doğrudan veya dolaylı olarak uyuşturucu kaç ; akç ; ılığından yılda 100 milyon euro finans desteği sağladığı belirtildi .

Kaynak : Bugü ; n