Dicle Üniversitesi, bahar şenliklerini kapsamlı programla kutlayacak

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ), geleneksel olarak düzenlediği bahar şenliklerini bu yıl aralarında Murat Göğebakan'ın da bulunduğu ünlü sanatçılar

  Diyarbakır Dicle Üniversitesi ( DÜ ) , geleneksel olarak düzenlediği bahar şenliklerini bu yıl aralarında Murat Göğebakan ' ın da bulunduğu ünlü sanatçıların katılımıyla kapsamlı bir programla kutlayacak .
Turkcell ' in sponsor olduğu şenliklerde Kürtçe şarkılar de seslendirilecek .
Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof . Dr . Sabri Eyigün , geleneksel hale gelen bahar şenliklerinin bu yıl her zamankinden farklı olacağını söyledi .
Eyigün , beş gün sürecek şenlikte Sema ve Zeybek gösterilerinin yanı sıra birçok ünlü sanatçı ve birçok grubun konser vereceğini dile getirdi .
Eyigün , " Şenlik için ortaya çıkan program , altı aylık hummalı bir çalışma ve emeğin ürünüdür . Üniversite , şenlik için Kasım 2009 da Doç . Dr . İlhan Kaya ' nın başkanlığında 10 kişilik Şenlik Yürütme Kurulu oluşturduk . Kurul , tüm öğrenci kulüp ve gruplarıyla toplantılar yaparak bir etkinlik programı çıkardık . Yönetim olarak sayıları giderek artan öğrenci kulüplerine de böylelikle kendilerini gösterme olanağı tanınmak istedik . Öğrenci kulüpleri ile yapılan toplantılar ve onlardan gelen talepler dikkate alınarak , talep eden tüm öğrenci kulüp ve derneklerine ücretsiz sahne ve stant imkânları sunduk . " diye konuştu .
Yürüyüşle başlayacak şenlikte Gece Yolcuları ve Murat Göğebakan konser verecek . Her gün saat 10 ' da başlayıp gece yarılarına kadar sürecek şenliklerin ikinci gününde üniversitenin konservatuar öğrencileri tarafından Kürtçe şarkılarla konser verilecek .
Şenliğin üçüncü gününde de Kürtçe şarkılarla hayran kitleleri oluşan Grup Karwan ' nın da konser verecek . Dördüncü günde ise Kürtçe Müzik Grubu tarafından konser verilecek .
26 -30 Nisan tarihleri arasındaki şenlik açık hava sinema gösterileri ve çeşitli konserlerle devam edecek . Şenliklerin kapanışı ise havai fişek gösterisiyle yapılacak .