Bankkart Jest Lansman Kampanyası

Bu bir ahlaksız tekliftir

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, CHP'nin anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne götürmemesi halinde tartışmalı maddeler üzerinde uzlaşabileceklerini açıklaması, CHP Lideri Deniz Baykal'ı kızdırdı.

  CHP Genel Başkanı Deniz Baykal , Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak , ' ' Adalet Bakanı ' nın ' CHP paketi Anayasa Mahkemesine gö ; tü ; rmezse , hala uzlaşma ihtimali var ' sö ; zlerini bü ; yü ; k bir ü ; zü ; ntü ; yle karşılıyor ve kınıyorum ' ' dedi .

Baykal , yaptığı yazılı aç ; ıklamada , Adalet Bakanı Sadullah Ergin ' in anayasa değişikliği teklifine ilişkin dü ; n bir televizyon kanalındaki değerlendirmesiyle ilgili olarak , şunları kaydetti :

' ' Adalet Bakanı ' nın ' CHP paketi Anayasa Mahkemesine gö ; tü ; rmezse , hala uzlaşma ihtimali var ' sö ; zlerini bü ; yü ; k bir ü ; zü ; ntü ; yle karşılıyor ve kınıyorum . Bir Adalet Bakanı bö ; yle bir ö ; neriyi yü ; zü ; kızarmadan nasıl yapabilir . Bu ö ; neriyi yanıtlarken bile ç ; ok rahatsızlık duyuyorum . Ç ; ü ; nkü ; bu ö ; neri , hü ; kü ; metin hukuka saygısızlığı ile hukuk devleti anlayışını pazarlık konusu yapan , hukuki denetimden kaç ; an bir anlayışı yansıtmaktadır . Bu bir ahlaksız tekliftir .
Artık net olarak anlaşılmaktadır ki anayasa değişikliği teklifinin anayasayı ihlal ettiği , anayasaya aykırı olduğu , teklif sahibi AKP tarafından da Başbakan tarafından da bakanlar tarafından da bilinmektedir . O nedenle , hem anayasayı ihlal suç ; una ortak aramaktadırlar hem de hukuki denetimden kaç ; maktadırlar . Ö ; te yandan , ' Anayasaya aykırılığı gö ; rmezden gelin ' diyebilecek noktaya gelmişlerdir . Bizim bu ayıplı , yü ; z kızartıcı ö ; neriyi dikkate almamız sö ; z konusu bile olamaz . ' '