Ağlayarak Ayrıldılar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları çerçevesinde bu yıl ilk kez düzenlenen "Uluslararası Çocuk Şenliği"ne katılmak üzere Bosna Hersek, Romanya ve Slovakya'dan gelen 80 misafir çocuk ile 134 yönetici Simav'dan ayrılırken gözyaşı döktü

Ağlayarak Ayrıldılar
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları çerçevesinde bu yıl ilk kez düzenlenen "Uluslararası Çocuk Şenliği"ne katılmak üzere Bosna Hersek, Romanya ve Slovakya'dan gelen 80 misafir çocuk ile 134 yönetici Simav'dan ayrılırken gözyaşı döktü. Simav'dan ayrılmanın kendilerine zor geldiğini ifade eden 80 öğrenci ve 134 yönetici doğal güzelliklerine hayran kaldıkları kente bu kez daha kalabalık bir gurupla turist olarak gelme sözü verdi. Misafir öğrencilerle yöneticilerin vedalaşma töreni Belediye Meydanında gerçekleşti. Duygusal sahnelerin yaşandığı veda törenine Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan ile öğrencileri dört gün boyunca evlerinde misafir eden Simavlı aileler ve öğrenciler katıldı.

SİMAV HALKININ MİSAFİRPERVERLİĞİNE HAYRAN KALDILAR
Slovakyadan gelen gözetmen üniversite öğrencisi Petronela Olsavava (20), Simav'ın termal turizm alanında gelişmekte olan bir ilçe olduğunu bildiklerini, fakat insanlarının bu kadar candan ve yardımsever olduğunu bilmediğinin altını çizdi. Simav halkı ile çok iyi anlaştıklarını vurgulayan Bosna Hersek'li Amcla Şişiç,Türk insanının Avrupalılardan daha farklı olduğunu öğrendiklerini kaydetti.

BELEDİYE BAŞKANI KASIM KARAHAN ŞENLİĞİN AMACINI ANLATTI
Veda töreninde kısa bir konuşma yapan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, ilk kez gerçekleştirdikleri etkinlik ile ülkeler arası yakınlaşmayı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Gelecek yıllarda da bu tür etkinlikleri devam ettirmek istediklerini ifade eden Karahan, şimdiden bunların çalışmalarını yaptıklarını bildirdi.