Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk Eleştirilere Cevap Verdi

Kayseri'de, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, bir basın toplantısı düzenleyerek Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a saldırı gerçekleştiren Şahin Şimşek'in sendikalarının üyesi olması nedeniyle bazı çevrelerce olayın kendilerine mal edilmeye çalışıldığını ileri sürdü

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk Eleştirilere Cevap Verdi
  Kayseri ' de , Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk , bir basın toplantısı düzenleyerek Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ' a saldırı gerçekleştiren Şahin Şimşek ' in sendikalarının üyesi olması nedeniyle bazı çevrelerce olayın kendilerine mal edilmeye çalışıldığını ileri sürdü .
Saldırıda sendikalarının suçlanmak istenmesine tepki gösteren Ali İhsan Öztürk , öncelikle saldırıyı kınadığını bildirdi . Şahin Şimşek ' in sendika üyesi olmasının ön plana çıkarılmak istendiğini ifade eden Öztürk , şahsın Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ' nun bir personeli olduğunu hatırlattı .
Bugüne kadar açıklama yapmamalarının nedenini de açıklayan Öztürk , " Bize karşı kimin ne kini varmış bir kussunlar istedik , bunun için birkaç gün sessiz kaldık . Bazı haber ajansları olay günü beni aradılar bende kendilerine Şahin Şimşek hakkında bildiklerimizi söyledim . Arkasında onu destekleyen bir güç arıyorsanız bu şahıs Nimet ablanın personeli , benden önce Erdoğan ağebeyin personeli ve okul müdürü Metin Tokmak ' ın personeli . Yapılan haberlerde ' Arkasında güç bulundu ' ' Türk Eğitim Sen 2 Nolu şubenin üyesi ' gibi haberler yer aldı " dedi .
Öztürk , " Sanki Türk Eğitim Sen 2 Nolu şube suç örgütüymüş gibi , bizim sendikamızın üstüne gelmelerinin tek sebebi eğriye eğri doğruya doğru dememizdir . Şahin Şimşek bizim internet sitemizde köşe yazısı da yazmıştır . Eğitim ve spor içerikli yazılar , ancak 2008 yılından bu yana yazmamaktadır . Saldırıyı gerçekleştiren kişi bizim üyemizdir diye bizim üzerimize gelinmesi ne kadar doğrudur , soruyorum " dedi .
Saldırganın Menzil ' e defalarca gitmesine de vurgu yapan Ali İhsan Öztürk , " Bundan ne yorum çıkarmalıyız? " diye sorarak , " Bu arkadaşımızın bir cemaatin üyesi olduğu şeklinde de bir gazetemizde haber çıktı . Gazete yazdı diye cemaati mi suçlamak lazım . Bilindiği üzere sayın Bakan bahsi geçen tarikatın vekilidir . Şahin Şimşek ' te aynı tarikat ile bağlantılıdır . Bağlantısı var diyerek tarikat içinde hesaplaşma mı diyelim . Bizim kimse ile bir bağlantımız yok biz direk Allah ' a bağlıyız " dedi .