Tatvan'da Kur'an ziyafeti

Bölge İmam Hatip Liseleri Arası Kur'an-ı Kerim yarışması Tatvan İbadullah Camii'nde yapıldı.
Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği en iyi Kur'an-ı keri

Tatvan'da Kur'an ziyafeti
  Bölge İmam Hatip Liseleri Arası Kur ' an-ı Kerim yarışması Tatvan İbadullah Camii ' nde yapıldı .
Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği en iyi Kur ' an-ı kerim okuma yarışmasında , Van-Erciş İmam Hatip Lisesi ' nden Muhsin Kara birinci olurken , Mardin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Veysel Oyman ikinci , Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah Dülger ise üçüncü oldu .
Yarışmaya katılan diğer 5 ilin öğrencileri ise toplu olarak 4 . ilan edilerek çeşitli hediyeler verildi . Yarışmada , ilk üçe giren öğrenciler , çeşitli hediyeler yanında altın ile ödüllendirildi .
Tatvan ibadullah Camii ' nden yapılan yarışmayı ; Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ' nden Şube Müdürü Hüseyin Demirbaş , Tatvan İlçe Müftüsü Sıbgatullah Kızılşah , Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ , okul müdürleri ve İbadullah Camii ' ni dolduran yaklaşık 5 bin vatandaş izledi .
Bakanlık yetkilisi Hüseyin Demirbaş , 1986 yılından beri bu yarışmanın yapıldığına dikkat çekerek , 10 ili temsil eden öğrencilerin buradaki yarışmadan birinci seçilen öğrencinin Türkiye finaline katılacağını belirtti .
Jüri komisyon başkanlığını Sıbgatullah Kızılşah ' ın yaptığı Kur ' an-ı Kerim yarışmasında öğrenciler en iyi şekilde Kur ' an okumaya çalışırken , ibadullah Camii ' ni dolduran binlerce Tatvanlı ise Kur ' an ziyafeti ile mest oldular .
Yarışmaya Tatvan , Cizre , Siirt , Diyarbakır , Mardin , Batman , Erciş ve Ahlat İmam Hatip lisesi öğrencileri katıldı . Yarışmanın başında ve sonunda Tatvan İmam Hatip Lisesi İlahi Gurubu misafirlere ilahiler okudu .